Aktuálny víťaz NHL hlási viacero pozitívnych testov, okamžite zrušil tréningy

Hokejisti St. Louis Blues.
Hokejisti St. Louis Blues. (Autor: TASR)
TASR|4. júl 2020 o 09:05

Problémy má aj ďalšia zámorská súťaž.

ST. LOUIS. Úradujúci šampión hokejovej NHL St. Louis Blues hlási vo svojom tíme niekoľko pozitívnych testov na koronavírus.

Zámorský klub reagoval uzavretím tréningového centra a zrušením všetkých tréningov, informoval The Athletic.

Blues nezverejnili počet ani mená infikovaných hráčov, podľa denníka St. Louis Post-Dispatch by medzi nakazenými nemali byť tréneri či členovia realizačného tímu.

Zariadenie využívala aj široká verejnosť

Niekoľko hokejistov St. Louis už začalo v tímovom zariadení s dobrovoľnými tréningami na ľade v rámci druhej fázy pred reštartom ligy, po pozitívnych testoch však museli v piatok prestať trénovať.

Na víkend neboli plánované žiadne tréningy, tréningové centrum by mali znovu otvoriť v pondelok.

Podľa TSN využívala tréningové zariadenie Centene Community Ice Center v Marylande aj široká verejnosť.

"Nebudeme bližšie komentovať situáciu. Môžem však potvrdiť, že klub urobil všetky potrebné kroky na zabránenie šírenia vírusu, pozorne monitoruje situáciu a riadi sa zdravotnými protokolmi," povedal pre Post-Dispatch zástupca komisára NHL Bill Daly.

Hrať by sa malo v Edmontone a Toronte

V súčasnosti prebieha v zámorí druhá fáza pred reštartom ligy. Hráči môžu v tréningových centrách svojich klubov dobrovoľne trénovať na ľade v malých skupinách, pričom pravidelne absolvujú testy na Covid-19.

Oficiálne prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla.

Vedenie súťaže verí, že sezónu by mohli spustiť v závere júla či začiatkom augusta v dvoch mestách, ktorými by podľa TSN mali byť Edmonton a Toronto.

Komisár NHL Gary Bettman už dávnejšie uviedol, že ani viacero pozitívnych testov medzi hráčmi nemusí nutne zmariť plány reštartu.

Pozitívny test má až 31 bejzbalistov

Problémy má aj ďalšia zámorská súťaž. Vedenie bejzbalovej MLB oznámilo na začiatku prípravy na sezónu jedno percento nakazených hráčov.

Pozitívny test na Covid-19 malo dokopy 31 bejzbalistov, sedem prípadov nákazy sa objavilo medzi členmi realizačných tímov.

Koronavírus sa vyskytol v devätnástich z 30 klubov.

Vedenie ligy spoločne s hráčskou asociáciou v piatok zverejnilo výsledky plošného testovania pred začiatkom spoločnej prípravy.

Celkovo odobrali 3185 vzoriek, takže počet nakazených je 1,2 percenta z celkového počtu hráčov. Informovala o tom agentúra AP.

MLB mala pôvodne odštartovať na konci marca, ale pre pandémiu museli spustenie sezóny odložiť a prvé zápasy sa uskutočnia až 23. júla.

Sezóna bude výrazne skrátená, každý tím odohrá iba 60 zápasov namiesto tradičných 162. Svetová séria, z ktorej vzíde nový šampión, vyvrcholí v októbri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Aktuálny víťaz NHL hlási viacero pozitívnych testov, okamžite zrušil tréningy