Srbské tenistky chcú prerušiť zlú sériu so Slovenkami

Srbskou jednotkou by mala byť v Bratislave bývalá svetová jednotka Jelena Jankovičová.
Srbskou jednotkou by mala byť v Bratislave bývalá svetová jednotka Jelena Jankovičová. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. apr 2011 o 17:10

Srbky pricestujú do Bratislavy na zápas Pohára federácie ako favoritky. Naše hráčky však predchádzajúce dva dueli vyhrali.

BELEHRAD. Srbská tenisová trojka Bojana Jovanovská a kapitán Dejan Vraneš boli súčasťou výpravy, ktorá v pondelok autom odcestovala z Belehradu do Bratislavy na víkendové stretnutie so Slovenkami o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Aleksandra Kruničová, ktorú vedie Mojmír Mihál, sa má pridať priamo v dejisku, kam Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová pricestujú v stredu - ako informoval Sportski žurnal.

"Netrúfnem si tipovať výsledok - všetci vieme, aký to bude ťažký zápas. Máme proti Slovenkám negatívnu bilanciu, ale naše hráčky sú v dobrej forme a urobíme všetko pre prerušenie série," povedal Vraneš pre Blic pred odjazdom do Bratislavy.

Jovanovská skonštatovala: "Sme si vedomé toho, že nás čaká búrlivá atmosféra, ale máme kvalitnejší tím a Jelena s Anou sú schopné postarať sa o náš úspech. Čo sa mňa týka, som pripravená, trénovala som teraz sedem dní v Belehrade na antuke a viem, čo očakávať od súperiek."

Slovenky zvíťazili nad Srbkami v oboch doterajších vzájomných zápasoch: v júli 2007 v Košiciach 4:1 a vlani v apríli v Belehrade 3:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Srbské tenistky chcú prerušiť zlú sériu so Slovenkami