SR "21" v piatok proti YB Bern bez Pilára a T. Zápotoku

SITA|7. feb 2008 o 14:34

SIDE 7. februára (SITA) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov, ktorí v súčasnosti absolvujú herné sústredenie v Turecku (2. - 9. 2.), nastúpia v piatok 8. februára o 15.00 h SEČ v druhom prípravnom ...

SIDE 7. februára (SITA) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov, ktorí v súčasnosti absolvujú herné sústredenie v Turecku (2. - 9. 2.), nastúpia v piatok 8. februára o 15.00 h SEČ v druhom prípravnom dueli v krajine polmesiaca proti švajčiarskemu klubu Young Boys Bern. Stredajšia medzinárodná ouvertúra v tomto kalendárnom roku proti tureckej dvadsaťjednotke v Antalyi zverencom trénera Jozefa Barmoša vzhľadom na vývoj stretnutia a konečný výsledok nevyšla podľa predstáv. Mladí Slováci prehrali s favorizovanými Turkami 2:3, hoci ešte po polhodine hry viedli 2:0. O úspešné zásahy sa postarali jediný legionár v slovenskom drese Zoltán Harsányi z anglického Boltonu Wanderers a hráč MFK Košice Pavol Jurčo z pokutového kopu. "V dobre rozohratom dueli sme mali minimálne na remízu, o lepší rezultát sme sa pričinili vlastnou nekoncentrovanosťou a nedisciplinovanosťou v defenzívnej činnosti a nevyužitím gólových príležitostí v zakončení," uviedol pre agentúru SITA hlavný kouč SR "21" Jozefa Barmoš, ktorý chce dať v piatkovom zápase proti YB Bern príležitosť aj ďalším hráčom: "V stretnutí s Turkami nenastúpili napríklad Ižvolt, Nemček, Džogan či brankár Košický, proti švajčiarskemu tímu uričte dostanú šancu."

Stredajší zápas v Antalyi nedohrali pre zranenia Pavol Pilár z MFK Ružomberok a Tomáš Zápotoka zo ZTS Dubnica (ten nahradil v pôvodnej slovenskej nominácii Petra Masla z Ružomberka), obaja museli odísť predčasne z trávnika. "Proti Bernu nebudú v piatok k dispozícii. Pilár má problémy s členkom a Zápotoka narazenú panvovú či bedrovú kosť, musia preto nútene pauzovať," poznamenal technický vedúci SR "21" Peter Palenčík a doplnil ´čerstvé´ informácie: "Vo štvrtok ráno mali chlapci na programe iba regeneráciu a výklus, popoludní majú voľno. V piatkový deň zápasu, ktorý sa hrá v letovisku Side, kde sme ubytovaní, si hráči predpoludním zatrénujú a podvečer nastúpia proti Bernu. V sobotu už výprava odletí z Antalye do Linzu, odkiaľ sa presunie do Bratislavy."

Pre slovenskú futbalovú dvadsaťjednotku sú dva tohtotýždňové súboje v Turecku generálkou na blížiaci sa duel 7. skupiny kvalifikácie ME 2009, ktorý tím SR "21" odohrá 26. marca na Waldstadione v Paschingu proti domácemu Rakúsku. "V pláne je však ešte jeden zraz začiatkom marca, v rámci ktorého nastúpime proti Spartaku Trnava," dodal J. Barmoš.


Nachádzate sa tu:
Domov