SR "21" na kvalifikačný duel v Monse s 1 nováčikom - Piroškom

SITA|8. okt 2007 o 15:05

BRATISLAVA 8. októbra (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš nemusel po pondelkovom zraze urobiť žiadnu zmenu v pôvodne zverejnenom osemnásťčlennom kádri na ...

BRATISLAVA 8. októbra (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš nemusel po pondelkovom zraze urobiť žiadnu zmenu v pôvodne zverejnenom osemnásťčlennom kádri na blížiace sa dva zápasy kvalifikácie ME 2008 tejto vekovej kategórie proti Belgicku (hrá sa v piatok 12. 10. o 20.00 h SELČ v Monse) a Cypru (v utorok 16. 10. o 17.30 h na štadióne NTC SFZ v Senci). "Všetci nominovaní futbalisti prišli či už do bratislavského Domu športu alebo do hotela Transpetrol v Senci, kde sme ubytovaní, v poriadku a na nejaké prípadné zdravotné problémy sa nesťažovali. Na Slovensku máme v pláne absolvovať päť tréningových jednotiek, s najväčšou pravdepodobnosťou v Senci. Po dnešnom podvečernom o 17.30 h budú nasledovať v utorok a stredu dve dvojfázové tréningové jednotky. Vo štvrtok ráno odletíme z Viedne do Bruselu, odkiaľ sa presunieme do približne 80 km vzdialeného Monsu. V sobotu budeme späť a začneme sa pripravovať na duel s Cyprom," informoval agentúru SITA Jozef Barmoš. V kádri SR "21" figuruje trojica legionárov - obranca Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), stredopoliar Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR) a útočník Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), jediným "nováčikom" je Juraj Piroška z Artmedie Bratislava. "K dispozícii pre zranenia nie sú teraz Ján Maslo s Grendelom a po smutnej rodinnej udalosti ani Hlohovský, v nominácii preto dostali príležitosť Nemček s Petrom Maslom, tí však boli s mužstvom už aj pri kvalifikačnom dueli s Rakúskom. Pokiaľ ide o petržalského útočníka Pirošku, ide o dôrazného hráča, ktorý ma v poslednom období upútal. Pre náš tím by mohol byť prínosom," doplnil kouč slovenskej dvadsaťjednotky.

Mladí Slováci začali v 7. skupine tento kvalifikačný cyklus dvoma nerozhodnými výsledkami, keď si najskôr 7. septembra rozdelili body na takmer neregulárnom teréne v Senci v zápase s rovesníkmi z Islandu (2:2) a o štyri dni neskôr (11. 9.) rovnako pri Slnečných jazerách remizovali aj v dueli s favorizovaným Rakúskom (1:1). Tím SR "21" je v tabuľke momentálne na 3. mieste s dvoma bodmi. Belgická dvadsaťjednotka má za sebou tiež dve vystúpenia (Rakúsko /d/ 0:1, Island /v/ 0:0), v ktorých získala jeden bod a patrí jej posledná 5. priečka tabuľky. "Všetky stretnutia v našej skupine boli veľmi vyrovnané a skončili sa remízami alebo jednogólovými víťazstvami jedného z tímov. Belgičania budú určite veľmi nepríjemní, rozhodne momentálna forma. Nejaké bodové ciele si pred blížiacim sa dvojzápasom nedávame. Doma však chceme zdolať Cyprus a pokúsime sa čo-to ukoristiť aj na belgickej pôde," dodal lodivod SR "21" Jozef Barmoš.

Okrem spomenutého tria Slovensko, Belgicko, Cyprus sú ďalšími účastníkmi 7. kvalifikačnej skupiny aj Rakúsko a Island, do ´baráže´ o účasť na ME "21" postúpia víťazi desiatich základných skupín a štyria najlepší z druhých miest. Žreb rozdelí túto štrnástku na sedem dvojíc, ktorá bude systémom doma-vonku bojovať o miestenky na záverečný kontinentálny turnaj v roku 2009. Istú účasť má zatiaľ iba organizátor zo Švédska.


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiace sa dva zápasy kvalifikácie ME 2009 proti Belgicku (hrá sa v piatok 12. októbra o 20.00 h SELČ v Monse) a Cypru (v utorok 16. októbra o 17.30 h v NTC SFZ v Senci):

Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Tomáš Košický (Inter Bratislava).

Obrancovia: Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Lukáš Džogan (MFK Košice), Martin Tóth (FC Nitra), Ján Nemček (FC Senec), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka).

Stredopoliari: Ivan Lišivka (MFK Košice), Juraj Kucka, Peter Maslo (obaja MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR).

Útočníci: Pavol Pilár (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Pavol Jurčo (MFK Košice), Juraj Piroška (Artmedia Petržalka).


Náhradníci:

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Hráči v poli: Martin Nosek, Tomáš Zápotoka (obaja ZTS Dubnica), Ondrej Čurgali, Miloš Šimončič, Karol Karlík (všetci FC Nitra), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Vratislav Gajdoš (Artmedia Petržalka), Lukáš Janič (MFK Košice), Filip Hlohovský (AS Trenčín).


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj

technický vedúci: Peter Palenčík

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut: Pavel Purdek

fyzioterapeut - masér: Mário Prelovský

masér - kustód: Viliam Kalman


Aktuálna tabuľka 7. skupiny:

1. Rakúsko 2 1 1 0 2:1 4

2. Cyprus 1 1 0 0 1:0 3

3. Slovensko 2 0 2 0 3:3 2

4. Island 3 0 2 1 2:3 2

5. Belgicko 2 0 1 1 0:1 1


Nachádzate sa tu:
Domov