Kuzminová má za sebou najlepšiu sezónu. Nahradí Petra Sagana?

Minulý rok triumfoval v ankete Peter Sagan.
Minulý rok triumfoval v ankete Peter Sagan. (Autor: TASR)
SITA|6. dec 2018 o 11:49

Je známa desiatka, ktorá zabojuje o titul Športovec roka 2018.

BRATISLAVA. Víťaz ankety Športovec roka 2018 na Slovensku v kategórii jednotlivcov vzíde z desiatky (podľa abecedného poradia):

Henrieta Farkašová (paralympijské zjazdové lyžovanie), Paulína Fialková (biatlon), Marek Hamšík (futbal), Anastasia Kuzminová (biatlon), Zuzana Rehák-Štefečeková (streľba), Peter Sagan (cyklistika), Alexander Slafkovský (vodný slalom), Matej Tóth (atletika), Erik Varga (streľba) a Petra Vlhová (zjazdové lyžovanie).

Hlasovať môžete aj tu.

Pozrite si, ako prebiehal galavečer Športovec roka 2017 (fotogaléria): fotogaléria

6.12.2018

Známe je už poradie na 11.- 20. mieste. Medzi jednotlivcami sa tam zoradili:

11. Ján Volko (atletika),12. Danka Barteková (streľba), 13. Milan Škriniar (futbal), 14. Martin Kližan (tenis), 15. Zdeno Chára (ľadový hokej), 16. Dominika Cibulková (tenis), 17. Jozef Metelka (paracyklistika), 18. Veronika Vadovičová (streľba), 19. Richard Tury (skejtbording), 20. Tomáš Tatar (ľadový hokej).

Čo sa týka najlepších kolektívov, víťaz vzíde z trojice (rovnako v abecednom poradí):

hliadka vodných slalomárov 3x C1, štafeta biatlonistiek SR, tímový mix v trape (Rehák-Štefečeková, Varga). Definitíva už je známa na 4.- 6. mieste: 4. futbalisti Spartaka Trnava, 5. štvorkajak z MS na 1000 m, 6. hádzanári Tatrana Prešov

"V kategórii jednotlivcov evidujeme oproti minulým rokom nižší počet športovcov, medzi kolektívmi je to bežné množstvo. V prvej desiatke má zastúpenie osem športov. Zatiaľ môžem prezradiť to, že prvá pätica športovcov dostala výrazne väčší počet hlasov ako druhé kvintento," povedal vedúci ankety Ľubomír Souček.

Výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov SSN vyhlásia v piatok 21. decembra večer v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave pred kamerami RTVS.

Uzávierka hlasovania v ankete bola 30. novembra. Hoci laureáti v najlepšej desiatke sú známi, kompletné výsledky sa verejnosť dozvie až na spomenutom galavečere.

Vlani sa z prvenstva tešil v kategórii jednotlivcov cyklista Peter Sagan a medzi kolektívmi uspelo miešané družstvo SR v zjazdovom lyžovaní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Kuzminová má za sebou najlepšiu sezónu. Nahradí Petra Sagana?