02.08.2024 08:30
Deň 7
Minúta po minúte
Live

Je ruka vo vrecku frajerina? Tréner komentuje strelca, z ktorého je hit sociálnych sietí

Tureckí športoví strelci Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec počas OH 2024.
Tureckí športoví strelci Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec počas OH 2024. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|2. aug 2024 o 11:15

Yusuf Dikec pomohol k tomu, že Turecko má prvú medailu zo streľby.

PARÍŽ. Takmer každé olympijské hry prinášajú výnimočné výkony, prekvapenia, ale aj momenty, ktoré sa v dobe sociálnych sietí stanú virálne. 

Práve do tejto kategórie patrí turecký reprezentant v športovej streľbe Yusuf Dikec, ktorý bojoval o zlato, hoci to z pohľadu laika možno tak nevyzeralo.

Kým jeho srbský súper mal typickú klapku na oko, slúchadla a šošovku pred jeho dominantným okom, Dikec strieľal len vo svojich dioptrických okuliaroch, bez slúchadiel a s ľavou rukou strčenou vo vrecku. 

Na sociálnych sieťach si vyslúžil rôzne prívlastky. Podľa viacerých vyzeral tak, akoby práve prišiel z hľadiska vyskúšať si streľbu a len tak vyhral striebro. 

Pravda však je, že turecký strelec nepredviedol nič nezvyčajné.

Výnimočný bol akurát jeho výkon, ktorým prispel k tomu, že spolu so Sevvalou Ilaydou Tarhanovou obsadili 2. priečku vo vzduchovej pištoli na 10 metrov.

"Trošku nechápem, prečo sa tomu ľudia čudujú. Nielen Dikec, ale mnohí ďalší športovci takto strieľajú. Je to úplne normálna vec," povedal v rozhovore pre Sportnet Miroslav Marko, tréner Juraja Tužinského. 

Vybavenie neznamená výhodu

Alžírčanka Imane Khelifová (vľavo) v súboji s Angelou Cariniovou na OH 2024 v Paríži.  Dve boxerky čelia na olympiáde nenávisti, že nie sú ženy. Čo s tým majú Rusi?Budúcnosť boxu na olympiáde je neistá.
Márius Fízeľ.
dnes 10:54
Fízeľ olympijskú premiéru zvládol, v ďalšom kole však čelí favoritoviVo svojej premiére pod piatimi kruhmi zdolal reprezentanta Fidži Gerarda Takayawu.
dnes 10:54
Sprava starostka Paríža Anne Hidalgová, Anastasia Koženková a Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Starostka Paríža vyznamenala ukrajinských olympionikov, chcela tým prejaviť solidaritu počas vojnyVyznamenanie si v mene všetkých ukrajinských športovcov prevzali veslárka Anastasia Koženková a skokan do vody Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Je ruka vo vrecku frajerina? Tréner komentuje strelca, z ktorého je hit sociálnych sietí