Mokošová zakončila sezónu úspešne, získala bronz na bradlách

Barbora Mokošová.
Barbora Mokošová. (Autor: TASR)
SITA|10. okt 2022 o 12:20

Barbora Mokošová skončila tretia vo finále na bradlách a štvrtá na kladine.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová získala bronzovú medailu v záverečných pretekoch Svetového pohára v tureckom Mersine, tretie miesto obsadila vo finále na bradlách.

O cenný kov bojovala aj na kladine, vo finále tejto disciplíny skončila štvrtá. Jej krajanka Sára Surmanová sa prebojovala do finále na preskoku, v ktorom sa umiestnila na siedmej priečke.

"Pre Barborku je to skvelá bodka po tohtoročnej sezóne a výborná motivácia pred budúcoročnou kvalifikáciou na olympiádu," zhodnotil Mokošovej výkon tréner Martin Zvalo pre Slovenskú gymnastickú federáciu (SGF).

Mokošová postúpila z kvalifikácie na bradlách ako siedma najlepšia so ziskom 12,500 bodu, za finálové účinkovanie dostala 13,100 bodu. Do finále na kladine postúpila zo šiestej pozície v kvalifikácii.

Surmanová obsadila v kvalifikácii preskoku štvrté miesto so ziskom 12,725 bodu. V ďalších dvoch disciplínach nepostúpila do finále - na kladine skončila jedenásta a na bradlách trinásta.

"Obidve naše pretekárky cvičili veľmi peknú gymnastiku a v silnej konkurencii ukázali, že vieme aj na Slovensku dobre cvičiť," dodal tréner Zvalo k vystúpeniu svojich zverenkýň. Pre obe to bolo záverečné podujatie v tomto roku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Mokošová zakončila sezónu úspešne, získala bronz na bradlách