Slovan opäť prehral v ruskej rulete. Slavia a Zlaté Moravce darujú peniaze Ukrajine (Sportnet podcast)

Lucas Lovat pred pár dňami prestúpil zo Slovana do Ruska.
Lucas Lovat pred pár dňami prestúpil zo Slovana do Ruska. (Autor: TASR)
Sportnet|24. jan 2024 o 08:05

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 24. január, a v tento deň oslavuje svoje 29. narodeniny slovenský hokejista Martin Réway.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slovan doplatil na zápas s ruským súperom

Záverečný zápas zimnej prípravy mali futbalisti Slovana Bratislava odohrať proti českej Slavii Praha. Český tím však avizoval, že ak sa Slovan stretne v prípravnom dueli aj s ruským Dinamom Moskva, ich stretnutie zruší. Duel úradujúceho slovenského majstra sa nakoniec odohral, Moskva v ňom triumfovala 2:1.

Rusi najskôr duel utajovali, no nakoniec vysielali aj živý prenos. Na oficiálnom webe Slovana nie je o stretnutí žiadna zmienka. Jediný gól Slovana strelil Džaba Kankava, muž, ktorý verejne vo vojne podporuje Ukrajinu.

Vedenie českého tímu tak dodržalo svoje slovo a zápas so Slovanom zrušilo. Okamžite však prišla reakcia od iného klubu zo slovenskej Niké ligy. Prostredníctvom sociálnej siete X sa ozval klub FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, ktorý avizoval, že 4. februára, kedy sa zápas mal uskutočniť, má voľno.

Odpoveď prišla takmer ihneď a predseda predstavenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdik zápas potvrdil. Vstupné a výnos z predaja lístkov pôjde na podporu Ukrajiny. Neviem ako vy, ale Slavia si u mňa našla nového fanúšika.

Majiteľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík starší pôvodne nevidel nič zlé na stretnutí s ruským tímom, keď použil ako príklad práve Zlaté Moravce. Pre Denník N vyhlásil: "A s kým máme hrať, keď aj Dinamo je tam na sústredení? Chceli sme vyrovnaného súpera, so Zlatými Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku.”

Najskôr predaj Lucasa Lovata za drobné do Čečenska, teraz prípravný zápas s Dynanom, zdá sa, že slovenský Papa Peréz upevňuje vzťahy s východom. Vedenie Slovana si opäť raz zahralo ruskú ruletu, revolver však opäť vystrelil.

Viac k téme

Dva znamenité výkony na počesť Kobeho

Basketbalista Philadelphie Joel Embiid sa stal deviatym hráčom histórie NBA, ktorý dosiahol na hranicu 70 bodov. Keď schádzal z palubovky, diváci ho vyprevádzali potleskom v stoji.

Hranicu 70 bodov v kariére najčastejšie pokoril Wilt Chamberlain (6x), no podarilo sa to aj Kobeymu Bryantovi či naposledy Damianovi Lillardovi. Veľký večer mal aj Karl-Anthony Towns v drese Minnesoty.

Premenil desať trojok a celkovo dal 62 bodov. Najznamenitejšie na celej veci je fakt, že tieto dva skvelé výkony prišli v deň výročia Kobeho 81-bodového výkonu proti Torontu. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovan opäť prehral v ruskej rulete. Slavia a Zlaté Moravce darujú peniaze Ukrajine (Sportnet podcast)