Slovenskí hokejisti postúpili do štvrťfinále. Čacho: Cítil som tú pauzu (Sportnet podcast)

Viliam Čacho v zápase Slovensko - Švédsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Viliam Čacho v zápase Slovensko - Švédsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Sportnet|22. máj 2024 o 08:15

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 22. máj a dnes svoje 37 narodeniny oslavuje svetová tenisová jednotka Novak Djokovič, ktorý je víťaz 93 titulov v dvojhre na okruku ATP, vrátane 22 titulov z podujatí granslamu.

Taktiež vyhral záverečný Turnaj majstrov 6-krát a získal bronzovú medailu z OH 2008. Je považovaný za jedného z najlepších tenistov histórie. 

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa za štvrtok v športovom svete stalo.

Slováci na záver skupiny podľahli Švédom

Slovenská hokejová reprezentácia uzavrela účinkovanie v základnej B-skupine MS vysokou prehrou so Švédskom 1:6. Slováci nastúpili do zápasu bez Hlavaja, Hrivíka a Kudrnu, ktorých nahradili Škorvánek, Čacho a Faško-Rudáš s tým, že na centra prvého útoku sa posunul Pospíšil. Pre Viliama Čacha to bol prvý zápas na MS, ktorý nesledoval len z tribúny.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali už pred duelom isté 4. miesto v tabuľke a vo štvrtok nastúpia v pražskej O2 aréne proti víťazom "áčka" Kanaďanom pravdepodobne o 16:20. Švédi vyhrali skupinu bez straty bodu a vo štvrťfinále si zahrajú derby s Fínmi, ktorých zdolali Švajčiari 3:1.

Českí hokejisti prehrali v utorok v predposlednom zápase A-skupiny MS s Kanadou 3:4 po predĺžení. Zámorský tím z kolísky hokeja získal prvenstvo v pražskej vetve a čakal už len niekoľko minút na svojho súpera zo 4. miesta z ostravskej skupiny, ktorým sa stal slovenský tím. Rozhodla o tom výhra USA v popoludňajšom stretnutí nad Lotyšskom 6:3.

 Viac k téme:

Bližšie k Niké lige je Petržalka

Futbalisti FC Petržalka zvíťazili v utorkovom prvom zápase baráže o Niké ligu nad MFK Zemplín Michalovce 2:1. O víťazný gól sa na Tehelnom poli postaral Lukáš Gašparovič v nadstavení prvého polčasu.

Jeho tím si tak vytvoril lepšiu pozíciu pred sobotnou odvetou na ihrisku súpera, kde zabojuje o návrat do najvyššej súťaže po štrnástich rokoch. Petržalčania obsadili v tomto ročníku druhej najvyššej súťaže druhé miesto a priamy postup im ušiel o tri body.

 Viac k téme:

Mladíci vstúpili na ME remízou

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov vstúpila do zápolení v C-skupine na ME remízou 0:0 so švédskymi rovesníkmi. V utorkovom dueli v cyperskom Paralimni mali Švédi územnú prevahu, ale podobne ako ich súper si vytvorili iba minimum streleckých príležitostí. V D-skupine mladí Portugalci zdolali Španielsko 2:1.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovenskí hokejisti postúpili do štvrťfinále. Čacho: Cítil som tú pauzu (Sportnet podcast)