Diabol Nemec sa zjavil pred bránkou a rozhodol. Tešil sa, hoci tak nevyzeral (Sportnet podcast)

Prekonaný brankár Seattlu  Philipp Grubauer po góle slovenského hráča New Jersey Šimona Nemca.
Prekonaný brankár Seattlu Philipp Grubauer po góle slovenského hráča New Jersey Šimona Nemca. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. dec 2023 o 16:15

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 8. december, a v tento deň pred 36 rokmi po prvýkrát skóroval v NHL brankár, bol ním Ron Hextall z Philadelphie Flyers.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa počas štvrtka v športovom svete stalo.

Nemec dal víťazný gól Devils

Prvý gól bol hneď víťazný. Šimon Nemec skóroval v zápase Seattle - New Jersey a strelil svoj premiérový gól v zámorskej NHL. Mladý slovenský obranca si v 30. min nakorčuľoval pred bránkou a strelou z prvej využil prihrávku od Jespera Bratta.

Víťazným gólom zariadil triumf Devils, 2:1. Nemec skóroval už v treťom dueli od príchodu do NHL, okrem gólu už má v štatistikách aj dve asistencie. "Mal som obrovskú radosť, hoci to tak možno nevyzeralo. Prvý gól si zapamätáte do konca života," povedal Šimon Nemec po zápase novinárom.

Viac k téme:

Slovákom sa NHL darilo, zažiaril najmä Nemec. Los Angeles zlomilo rekord

Hancko hral vyše 5000 minút

Dávid Hancko je druhý najlepší v Európe. Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie a holandského klubu Feyenoord Rotterdam odohral v tomto kalendárnom roku druhý najvyšší počet minút spomedzi všetkých hráčov naprieč európskymi súťažami.

Hancko bol tento rok na ihrisku v drese reprezentácie a klubu dovedna 5248 minút. Lepší bol v Európe akurát Portugalčan Bruno Fernandes, ktorý odohral o rovných 500 minút viac.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Diabol Nemec sa zjavil pred bránkou a rozhodol. Tešil sa, hoci tak nevyzeral (Sportnet podcast)