Česi vysmiali Slovákov. Tí si nevzali k srdcu radu Andreja Danka (Sportnet podcast)

Momentka zo štvrťfinále MS do 20 rokov 2024 medzi Slovenskom a Fínskom.
Momentka zo štvrťfinále MS do 20 rokov 2024 medzi Slovenskom a Fínskom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. jan 2024 o 07:30

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 3. január, a v tento deň pred siedmimi rokmi vyhrala ženský slalom Svetového pohára v Záhrebe Veronika Velez-Zuzulová pred Petrou Vlhovou, a tak po prvýkrát v histórii obsadili prvé dve miesta v pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Slovenky.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slováci končia opäť vo štvrťfinále

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov ukončili svoju cestu na juniorských majstrovstvách sveta, keď prehrali vo štvrťfinále s Fínskom 3:4 po predĺžení.

Chalani tak žiaľ nenaplnili novoročný vinš či múdrosť z úst bývalého kapitána Andreja Danka: “Ako hovorí klasik z Košíc, keď chceš vyhrať, nesmieš prehrať,” povedal vo videu na sociálnej sieti Instagram.

Mladí Slováci neukončili čakanie na postup do semifinále MS “dvadsiatok”, naposledy sa dostali medzi najlepšiu štvorku v roku 2015.

Za najlepšieho hráča Slovenska v zápase vyhlásili kapitána Adama Sýkoru. Jeho reakciu si môžete vypočuť v podcaste, rovnako ako aj reakciu trénera Ivana Feneša.

Viac k téme:

Česi nás vysmiali

V úvodnom dueli na turnaji sme ich síce porazili, no nakoniec sa dostali ďalej ako my. Hokejisti Česka si prekvapivo poradili vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji 2024 do 20 rokov s Kanadou výsledkom 3:2.

Hrdinom duelu bol dvojgólový český útočník Jakub Štancl, ktorý rozhodol o triumfe 11 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

Česi tak odplatili súperovi vlaňajšiu finálovú prehru a v semifinále sa stretnú so Spojenými štátmi americkými, ktoré zdolali Lotyšsko 7:2.

Zaujímavé veci sa ale diali po zápase v štúdiu ČT Šport. Hokejový expert Milan Antoš, ktorý komentoval zápas s Robertom Zárubom, v eufórii vypustil slová, ktoré - aj keby zodpovedali realite - nevyzneli profesionálne.

Ako povedal: “V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej.” Nuž, takto asi vyzeral, keď čítal komentáre na sociálnych sieťach. Na mladých Fínov zasa čaká v semifinále Švédsko, ktoré si poradilo so Švajčiarskom 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi vysmiali Slovákov. Tí si nevzali k srdcu radu Andreja Danka (Sportnet podcast)