Kmotrík opäť tvrdil niečo iné. Ako si Slovan môže skrátiť trest? (Sportnet podcast)

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. a generálny riaditeľ tímu Ivan Kmotrík ml.
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. a generálny riaditeľ tímu Ivan Kmotrík ml. (Autor: TASR)
Sportnet|28. feb 2024 o 07:30

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 28. február, a v tento deň oslavuje svoje 25. narodeniny slovinský basketbalista Dallasu Mavericks v NBA Luka Dončič.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Žilinčania boli krôčik od senzácie

Futbalisti MŠK Žilina nepostúpili do štvrťfinále mládežníckej Ligy majstrov. V utorkovom domácom zápase osemfinále prehrali s FC Kodaň v jedenástkovom rozstrele 2:4, v riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1.

V osemfinále siahali na postup, Kodaň zdolali na strely 30:3, no nepremenili svoje šance a nakoniec na súpera nestačili v rozstrele. Pozápasové hodnotenie stelca jediného žilinského gólu v zápase Mária Sauera a trénera Ivana Beláka nájdete v podcaste.

Sú zápasy, počas ktorých sa fanúšikovia pozerajú na hodinky už v polovici prvého polčasu a nevedia sa dočkať, kedy sa to utrpenie skončí.

A potom sú také, keď deväťdesiat minút ubehne ako nič a každý by privítal aj tretí polčas, lebo sa na to jednoducho dobre pozerá. Stretnutmedzi Žilinou a Kodaňou muselo baviť divákov.

Viac k téme:

Trest pre Slovan

Slovenský klub ŠK Slovan Bratislava dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) trest zákazu prestupov na tri obdobia.

Strešná organizácia na svojom oficiálnom webe neuviedla, akým spôsobom sa slovenský šampión previnil, iba to, že suspendácia platí od 21. februára.

Trest nadobudol platnosť deň pred minulotýždňovou odvetou baráže o osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovom zápase podľahli "belasí" Sturmu Graz 0:1.

V úvodnom stretnutí na pôde rakúskeho súpera utrpeli prehru 1:4 a s účinkovaním v tretej najvýznamnejšej európskej súťaži sa rozlúčili. Kmotrík v rozhovore pre denník Šport24.sk ešte minulý týždeň priznal, že Slovan dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie zákaz prestupov. 

Tvrdil, že nejde o závažný priestupok, celkovo poprel, že by Slovan dostal pokutu. A tiež vyvrátil, že by klub dostal zákaz prestupov na dve prestupové obdobia. 

Vysvetlil, že v nasledujúcich dňoch vyrovnajú podlžnosti voči bývalému hráčovi Vernonovi De Marcovi, ktoré majú byť vo výške 20-tisíc eur, následne ban skončí. Nestalo sa, slovenský “Papa Perez” opäť tvrdil niečo iné, nová posila tak môže prísť na Tehelné pole až 1. júla 2025.

Chybu podľa juniora spravil šéf finančného oddelenia Martin Kováč. Slovan má ale vážny problém. Až trinástim hráčom končí v lete zmluva. Šancou ale je, že podľa pravidiel FIFA im tento zákaz môže vypršať skôr, musia ale vyplatiť dlh hráčovi a musí ísť o ich prvý priestupok.

Nuž, nechajme sa prekvapiť, ako to bude v klube v lete vyzerať. Trénera Vladimíra Weissa staršieho nečaká nič jednoduché. Možno si povie, že už má toho dosť.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Kmotrík opäť tvrdil niečo iné. Ako si Slovan môže skrátiť trest? (Sportnet podcast)