Slovan so Zvolenom ohlásili zvučné posily. Reprezentant mal viacero ponúk, vybral si Slovensko (Sportnet podcast)

Andrej Kudrna v zápase Slovensko - USA v skupine B na MS v hokeji 2024.
Andrej Kudrna v zápase Slovensko - USA v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Sportnet|24. jún 2024 o 10:04

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 24. jún, a v tento deň pred štrnástimi rokmi zdolala slovenská futbalová reprezentácia Taliansko výsledkom 3:2 na MS vo futbale v Južnej Afrike. 

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slovenská postupová matematika

Slovenskí futbalisti si mohli v piatok víťazstvom nad Ukrajinou zabezpečiť postup do osemfinále majstrovstiev Európy vo futbale 2024.

Po dobrom úvode a góle Ivana Schranza v prvom polčase však po prestávke úplne prenechali iniciatívu súperov, ktorý otočil vývoj a vyhral 2:1. A tak môžeme pred posledným zápasom Slovákov v skupine už tradične vytiahnuť obľúbenú postupovú matematiku. 

Aká je momentálna situácia zverencov Francesca Calzonu? Pred súbojom proti Rumunom v stredu 26. júna o 18.00 môžu stále E-skupinu vyhrať, ale skončiť v nej aj poslední.

Víťazstvo nad Rumunskom by znamenalo, že Slováci postúpia do osemfinále - bez ohľadu na ostatné výsledky v skupine. So šiestimi bodmi by boli vážny kandidát na víťaza skupiny.

Prvenstvo by im uniklo, len ak by vyhrala svoj posledný zápas nad Belgickom aj Ukrajina. V prípade remízy s Rumunmi je v hre samozrejme ešte množstvo alternatív. Napríklad aj kuriózna situácia, keď budú mať po 4 body všetky štyri mužstvá.

To v prípade, že Belgičania remizujú s Ukrajincami. Výhodou Slovákov by v tomto prípade bolo, že majú zatiaľ vyrovnané skóre (2:2), čo by sa v prípade remízy s Rumunmi nezmenilo.

Ukrajinci majú momentálne -2, Rumuni +3, Belgičania -1. Vyzerá to tak, že zverenci Francesca Calzonu to majú zatiaľ najlepšie rozohrané, no musia to potvrdiť. Viac sa dozviete na tomto linku…

Viac k téme:

Zvolen ohlásil zvučnú posilu

Slovenský hokejový reprezentant Andrej Kudrna opúšťa po troch rokoch tím HC Verva Litvínov. S českým extraligovým klubom sa dohodol na rozviazaní zmluvy z rodinných dôvodov.

Tridsaťtriročný útočník sa vracia do najvyššej slovenskej súťaže, keď sa dohodol na spolupráci s HKM Zvolen. Kudrna prišiel do Litvínova pred sezónou 2021/2022, v ročníku 2022/2023 sa stal najlepším strelcom "chemikov" s 22 presnými zásahmi vrátane play-off.

V minulej sezóne si pripísal 21 bodov (8+13) v 52 dueloch základnej časti a tri góly v 13 súbojoch play-off. V novej sezóne si oblečie zvolenský dres. Účastník štyroch svetových šampionátov a ZOH 2018 sa do rodnej krajiny vracia po dlhých deviatich rokoch.

O jeho služby malo záujem viacero klubov, Kudrna však zvolil ako nové pôsobisko tím spod Pustého hradu.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovan so Zvolenom ohlásili zvučné posily. Reprezentant mal viacero ponúk, vybral si Slovensko (Sportnet podcast)