Derby proti Čechom nebude, rarita v Podbrezovej a NHL neráta s Rusmi ani Slovákmi (Sportnet podcast)

Futbalisti Česka.
Futbalisti Česka. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. nov 2023 o 07:05

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 22. novembra a osemdesiate narodeniny oslavuje tenisová legenda Billy Jean Kingová. Bývalá skvelá hráčka mala veľký podiel na vzniku Ženskej tenisovej asociácie WTA a jej meno dnes nesie súťaž ženských družstiev, niekdajší Fed Cup.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

S Maďarmi áno, s Čechmi nie

Futbalisti Chorvátska si ako poslední vybojovali v utorok priamy postup na budúcoročné majstrovstvá Európy vo futbale. Rozhodlo o tom ich víťazstvo 1:0 v poslednom zápase kvalifikácie proti Arménsku.

Poslední traja účastníci šampionátu vzídu z baráže play off Ligy národov, ktorá sa hrá na jar budúceho roka. Známe je už však rozdelenie do košov pred žrebom turnaja, ktorý sa uskutoční 2. decembra v Hamburgu.

Z neho vyplýva, že derby Slovenska proti Česku sa na EURO 2024 hrať nebude. Aspoň nie v základnej skupine. Slovákov vyžrebujú v Hamburgu z tretieho koša. V skupinovej fáze turnaja sa tak s istotou vyhneme okrem Česka, aj Holandsku, Slovinsku, Škótsku a Chorvátsku.

Na EURO postúpili aj ďalší naši susedia - Maďarsko a Rakúsko sú v druhom koši a patria teda k potenciálnym súperom. Poliaci a Ukrajinci ešte majú šancu postúpiť z baráže.

Viac k téme:

Na Svetový pohár Slovákov nepozvú

Svetový pohár 2025 v hokeji bude mať zrejme iba štyroch účastníkov. Zápasy sa majú odohrať vo februári a na turnaji by mali hrať iba tímy USA, Kanady, Švédska a Fínska a v ich zostave iba hokejisti z NHL.

Okrem spomínaných štyroch účastníkov by tím výhradne z hráčov zo zámorskej profiligy poskladalo aj Rusko a Česko. S účasťou Ruska sa však neráta pre vojnu na Ukrajine a Česi vypadli z toho dôvodu, že formát s piatimi účastníkmi by bol náročnejší na organizovanie. 

Prvý Svetový pohár v hokeji sa uskutočnil v roku 1996. Jeho predchodcom bol Kanadský pohár, ktorý sa hral od roku 1976 a až do zimnej olympiády v Nagane bol jediným turnajom s najlepšími hráčmi sveta.M

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Derby proti Čechom nebude, rarita v Podbrezovej a NHL neráta s Rusmi ani Slovákmi (Sportnet podcast)