Slafkovský postrašil Nemca, blíži sa slovenský súboj v NHL (Sportnet podcast)

Juraj Slafkovský počas rozhovoru.
Juraj Slafkovský počas rozhovoru. (Autor: REPROFOTO - RDS)
Sportnet|12. jan 2024 o 07:05

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 12. január, a v tento deň oslavuje svoje 45. narodeniny bývalý slovenský hokejista Marián Hossa.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slafkovský vs Nemec

O týždeň, v noci zo stredy na štvrtok sa po prvýkrát v histórii stretnú v ostrom zápase NHL slovenská jednotka a dvojka draftu.

New Jersey Devils privítajú na domácom ľade Montreal Canadiens. Pôjde o prvý súťažný duel Juraja Slafkovského proti Šimonovi Nemcovi.

Ako poznáme Slafkovského, pred týmto duelom si musel zavtipkovať. "Už sa neviem dočkať, keď im tam nahodím puk do pásma a zrolujem ho pri mantineli pri napádaní,” povedala jednotka draftu 2022.

Obaja sa už naplno usadili v NHL. Nemec patrí k najvyťažovanejším hráčom "diablov", hoci v lige debutoval len nedávno. Slafkovský je zasa členom prvého útoku Montrealu. Máme sa tak na čo tešiť.

Viac k téme:

Posledná šanca ísť do Jasnej

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová včera zrušila svoj oficiálny tréning v stredisku Jasná. Na následnej tlačovej konferencii však upokojila verejnosť. Olympijskú víťazku z Pekingu by mal ďalší štart vo Svetovom pohári čakať v utorok 16. januára v rakúskom Flachau, kde sa tradične koná večerný slalom. 

Na konci budúceho týždňa je na programe súťažný víkend v Jasnej. V domácom prostredí 28-ročnej Liptáčky sa pôjde obrovský slalom a slalom.

Organizátori pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej nedávno informovali o vypredaní vstupeniek, no napokon ešte dnes o 12.00 pôjde do predaja posledných 400 kusov.

Desať dní pred pretekmi sú prípravy v záverečnej fáze a organizátori ťažia aj zo skúseností, ktoré nadobudli počas nedávnych ročníkov SP.

K príprave pretekárskej trate v Jasnej povedal viac predseda organizačného výboru Svetového pohára 2024 Jiří Trumpeš. Jeho reakciu nájdete v podcaste.

Počas víkendu bude stredisko v Jasnej v plnej prevádzke s výnimkou troch súťažných zjazdoviek. Športovú riaditeľku pretekov Janu Palovičovú tešila aj pozitívna spätná väzba od pretekárov, ktorí si už vyskúšali trať.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slafkovský postrašil Nemca, blíži sa slovenský súboj v NHL (Sportnet podcast)