Slovan strieda jeden trest za druhým. Bratislava sa pripravuje na derby (Sportnet podcast)

Futbalisti Slovana Bratislava.
Futbalisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|1. mar 2024 o 07:15

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 1. marec, a v tento deň oslavuje svoje 51. narodeniny bývalý slovenský hokejový brankár Igor Murín, ktorý reprezentoval Slovensko na olympiáde v roku 1998.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Ďalší trest pre Slovan

Po treste od FIFA prišiel ďalší problém pre Slovan Bratislava, na ktorý sa to valí z každej strany. Klub musí najnovšie zaplatiť pokutu za správanie fanúšikov. Slovenský futbalový šampión musí zaplatiť pokutu 23 750 eur.

Ako referuje web Mundo Deportivo s odvolaním sa na Európsku futbalovú úniu (UEFA), dôvodom je správanie fanúšikov Slovana v nedávnom zápase play-off o postup do osemfinále Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 na pôde rakúskeho Sturmu Graz.

Hosťujúci priaznivci ničili zariadenie štadióna a odpaľovali svetlice. Bratislavčania musia navyše kontaktovať rakúsky klub do 30 dní za účelom vyrovnania všetkých škôd spôsobených fanúšikmi Slovana.

Konkrétne sú to zdemolované toalety a poškodenie infraštruktúry štadióna. Slovan okrem toho nemôže predávať vstupenky svojim fanúšikom na najbližší zápas na ihrisku súpera v pohárovej Európe.

Viac k téme:

Slovenské hviezdy chcú ísť na MS

Traja slovenskí hokejisti pôsobiaci v zámorskej NHL Juraj Slafkovský, Erik Černák a Šimon Nemec potvrdili záujem pomôcť slovenskej reprezentácii na majstrovstvách sveta 2024 v Česku v prípade, že ich kluby nebudú účinkovať vo vyraďovacích bojoch kanadsko-americkej profiligy.

Samozrejmosťou je aj ich vyhovujúci zdravotný stav. Informáciu priniesol denník Šport. Svetový šampionát v Prahe a Ostrave sa začne o niečo viac ako dva a pol mesiaca.

Aktuálny vývoj v NHL naznačuje, že k dispozícii reprezentačnému trénerovi Craigovi Ramsaymu by mohli byť aj ďalší hráči. Pred záverečnou štvrtinou základnej časti súťaže je na priečke znamenajúcej postup do play-off iba Tampa Bay Lightning, za ktorú hrá obranca Erik Černák. Základná časť NHL sa skončí 18. apríla.

Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, Šimon Nemec, Martin Fehérváry či Tomáš Tatar pôsobia v kluboch, ktoré sú aktuálne pod čiarou postupu, čo by znamenalo možnosť doplniť národné družstvo ešte pred začiatkom MS. Realizačný tím slovenskej reprezentácie nepochybne sleduje aj vývoj v druhej najprestížnejšej hokejovej súťaži za morom.

V AHL pôsobí aktuálne deväť Slovákov: Marián Studenič, Martin Chromiak, Patrik Koch, Pavol Regenda, Miloš Kelemen, Adam Sýkora, Jakub Demek, Samuel Kňažko a Maxim Čajkovič.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovan strieda jeden trest za druhým. Bratislava sa pripravuje na derby (Sportnet podcast)