Výber šéfredaktora: Chceš peniaze od zväzu? Buď chlap alebo schudni

Adam Malysz, skokanská legenda a v súčasnosti šéf poľského lyžiarskeho zväzu.
Adam Malysz, skokanská legenda a v súčasnosti šéf poľského lyžiarskeho zväzu. (Autor: Reuters)
Boris Vanya|12. aug 2022 o 17:30

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Kto neskáče, nie je... chudý

Poľské skokanky na lyžiach sa pred tým, ako si požiadajú o štátnu podporu od svojej federácie, musia odvážiť, prípadne rovno nasadiť prísnu diétu. 

Poľské skokanky nedostanú od zväzu podporu, pokiaľ ich BMI index presiahne hodnotu 21. 

„Skoky na lyžiach sú brutálny šport. Hmotnosť hrá veľkú rolu a nie je priestor na žiadne zľutovanie. S hodnotou BMI 24-25 nemáte šancu,“ tvrdí legenda tohto športu a prezident Poľského lyžiarskeho zväzu Adam Malysz. 

Tento prístup podrobili ostrej kritike kolegyne poľských pretekárok, skokanky z iných krajín. Nórka Maren Lundbyová to odsúdila.

Podľa nej nie každý má za normálnych okolností BMI Index 21. Ešte viac ju však zaráža, že horná hranica indexu platí iba pre ženy a nie pre mužov. 

"Je to veľmi zvláštne a o to je prípad ešte čudnejší. Som z toho v šoku,“ povedala. Prípad zmapovala reportérka Sportnetu Nikola Baďová.

Čítajte: Ak chceš skákať, schudni. Poľská legenda nemá zľutovanie, čelí kritike

Niekto sa z chyby poučí, iný ju zopakuje, aby si bol istý

Sezóna formuly 1 priniesla najväčšie zmeny pravidiel za 40 rokov a podľa toho prvá polovica sezóny aj vyzerala. 

"Keď sa teraz ľudia pozrú na poradia v šampionátoch, tak to možno vyzerá ako nuda, ale máme za sebou trinásť veľkých cien a ja si myslím, že jedenásť bolo prudko nadpriemerných," hovorí komentátor Sport TV Števo Eisele.

V úvode sezóny prekvapilo Ferrari, dočkalo sa víťaznej veľkej ceny po 910 dňoch. Lenže postupne sa všetko rozsypalo. Ferrari podľa Eiseleho až príliš často ‚volilo pápeža‘, teda z motora vypúšťalo biely dym.

„Ferrari kráča po tom istom chodníčku a robí tie isté chyby. Technické problémy sa dajú pochopiť, ale je nepochopiteľné, že strategické oddelenie má naďalej dôveru," hovorí Eisele.

Čo sa deje vo Ferarri a čo najviac prekvapilo Števa Eiseleho v doterajšom priebehu sezóny formuly 1 si prečítate v texte Miroslava Kováčika. 

Čítajte tu: Je šialené, ako sa Ferrari dokáže rozoštvať zvnútra, vraví Števo Eisele

Rusko sa chváli hokejovými legionármi

Veľké prestupové novinky prichádzajú z Ruska. Kluby KHL takmer každý deň hlásia nové posily zo zahraničia. Neftechimik Nižnekamsk sa pochválil, že získal najlepšieho hráča slovenskej extraligy Samuela Bučeka. 

Ten mal pritom bojovať o miesto v tíme NHL Seattle Kraken.

Neistotu v NHL vymenil Buček za lepší plat v KHL. A Ameriku za Rusko. Krajinu, ktorá vo februári tohto roka vojensky napadla svojho suseda, okupuje časť jeho územia a väčšinu štátov Európskej únie (medzi nimi aj Slovensko) označila prívlastkom - nepriateľské.

Čo to má spoločné s hokejom? Aj to, že kluby KHL musia otvorene podporovať "špeciálnu vojenskú operáciu" - ako v Rusku povinne nazývajú inváziu na Ukrajinu, a legionári, ktorí do Ruska prichádzajú, legitimizujú Rusko a jeho politiku.

Čo prináša so sebou pôsobenie v KHL počas vojny na Ukrajine si prečítate v článku reportéra Miloslava Šebelu. 

Čítajte tu: Irbe: Vravia, že len idú hrať hokej, ale v Rusku sú z nich otroci

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Chceš peniaze od zväzu? Buď chlap alebo schudni