Covid ešte nezmizol. V Číne rušia Ázijské hry, univerziádu i Diamantovú ligu

Národný štadión v Pekingu.
Národný štadión v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA, TASR|6. máj 2022 o 13:25

Dôvodom je rastúci počet prípadov ochorenia v krajine.

PEKING. Ázijské hry 2022 naplánované na september do čínskeho mesta Chang-čou odložili organizátori na rok 2023. Dôvodom je rastúci počet prípadov ochorenia covid-19 v krajine.

"Organizačný výbor Ázijských hier v Chang-čou bol veľmi dobre pripravený hostiť podujatie napriek celosvetovej pandémii. Odklad prijali všetky strany po starostlivom zvážení pandemickej situácie a veľkosti podujatia,“ uvádza sa vo vyhlásení Olympijskej rady Ázie (OCA).

Číňania tiež pristúpili k ďalšiemu odkladu Svetovej univerziády v Čcheng-tu. Pôvodne sa toto multišportové podujatie malo konať už v auguste 2021, no pandémia spôsobila jeho odklad na prelom júna a júla 2022.

Zrušili sa aj tohtoročné mítingy atletickej Diamantovej ligy v Číne, pôvodne sa malo súťažiť v Šanghaji 30. júla a v Šen-čene 6. augusta.

Organizátori zatiaľ našli náhradu na druhý spomenutý mítíng, keď sa bude súťažiť v poľskom Chorzówe. Informovala DPA.

V Číne však v piatok zaznamenali 4 628 nových prípadov nákazy koronavírusom, väčšinu z nich v Šanghaji. A to dalo definitívny koniec nádejám pre obe spomenuté športové podujatia.

Náhradný termín ani jedného z nich zatiaľ nie je známy.

V roku 2022 už Čína hostila dve vrcholné podujatia - zimné olympijské hry a zimné paralympijské hry. Odložené akcie však mali mať násobne viac účastníkov ako ZOH a ZPH.

Na Ázijské hry sa chystalo cez 11-tisíc účastníkov a na Svetovú univerziádu približne 6-tisc športovcov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Covid ešte nezmizol. V Číne rušia Ázijské hry, univerziádu i Diamantovú ligu