Spilarov kuriózny gól Košiciam nepomohol

Oceliarom proti Banskej Bystrici v aktuálnej sezóne ešte nevyhrali.
Oceliarom proti Banskej Bystrici v aktuálnej sezóne ešte nevyhrali. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta|7. jan 2019 o 00:00

Nagy: Neviem, čím to je, že sa nám s Banskou Bystricou nedarí.

HC Košice - Banská Bystrica: fotogaléria

6.1.2019

KOŠICE. Hokejisti HC Košice podľahli v šlágri 39. kola Tipsport ligy na domácom ľade Banskej Bystrici 3:5.

Zverencov trénera Šimíčka vystriedali barani na čele súťaže, oceliari klesli na druhú priečku.

V utorok od 17.30 hod. čaká oceliarov v Steel Aréne východniarske derby s Popradom.

Kamzíci budú chcieť Košičanom vrátiť nedávnu prehru 1:3, ktorú utŕžili na domácom ľade.

Po prvej tretine mohli prehrávať aj 0:5

Úvod duelu s Banskou Bystricou domácim absolútne nevyšiel.

Už v 15. sekunde sa hostia ujali vedenia a do konca úvodnej tretiny pridali ešte ďalšie dva góly.

Po prestávke síce Nagy so Spilarom znížili na rozdiel jediného gólu, no Banskobystričania udreli v presilovej hre a Košičania sa opäť dostali do dvojgólového manka.

V tretej časti hry vykresal nádej pre oceliarov Lušňák, tá však trvala len necelé štyri minúty, keď sa druhýkrát v zápase presadil Asselin.

„V prvej tretine sme nemali dobrý pohyb a boli sme radi, že sme neprehrávali 5:0. Súper nás jasne prestrieľal, no potom sme si niečo povedali v šatni a hneď to bolo lepšie. Vrátili sme sa do zápasu, ale opäť nám odskočili a rovnako to bolo aj v tretej tretine,“ povedal kapitán HC Košice Ladislav Nagy.

Košičania síce prišli o prvé miesto v tabuľke, no ofenzívny líder mužstva v tom problém nevidí.

„Do konca sezóny je ešte veľa zápasov. Budeme ešte hrať aj s Banskou Bystricou, stále s nimi máme vyrovnané zápasy, len potrebujeme, aby sa na našu stranu priklonilo aj trochu šťastia. Priznám sa, že neviem, čím to je, že sa nám proti nim nedarí vyhrávať, ale v play-off to bude iný hokej a ak sa v ňom stretneme, tam sa rozhodne,“ uviedol Nagy.

Lušňáka premiérový gól potešil

V posledných štyroch zápasoch zaznamenal gól košický útočník Gabriel Spilar, ktorý sa proti Banskej Bystrici presadil z mínusového uhla odrazom puku od výstroja brankára Williamsa.

„Mal som myšlienku spraviť to tak, ako to napokon vyšlo a už len to sa počíta na 50 percent. Samozrejme už následný odraz z takého uhla je náhoda. Žiaľ, nám to nepomohlo, takže musíme ísť ďalej, ale pozitívom je, že sme sa dokázali vrátiť do zápasu, hoci sme prehrávali už 0:3. Ukázali sme, že máme výborné mužstvo a skvelých trénerov. Potrebujeme sa poučiť z týchto prehier a budeme sa mať od čoho odraziť,“ povedal Spilar.

Prvý gól v košickom drese po príchode zo Zvolena zaznamenal Patrik Lušňák, ktorý sa presadil z tesnej blízkosti pred brankárom.

„Gól ma samozrejme potešil a pevne verím, že budem takto pokračovať naďalej. Mrzí nás ale prehra a tiež strata prvého miesta. Budeme robiť všetko pre to, aby sme sa tam opäť vrátili. Nemôžeme byť celú sezónu prví, raz ste hore a inokedy dole. Dôležité je pripraviť sa na play-off, pretože tam bude každý zápas dôležitý,“ skonštatoval Lušnák.

V derby s Popradom sa v aktuálnej sezóne vždy z víťazstva tešilo hosťujúce mužstvo, Košičania by to v utorok radi zmenili.

„Poprad má výborné mužstvo. Pre nás bude dôležité, aby sme nehrali tak ako s Banskou Bystricou. Musíme hrať disciplinovane a neprepadávať v obrane. V útoku máme veľkú kvalitu, takže nejaké góly určite dáme, musíme si to ale postrážiť vzadu,“ uviedol Lušňák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spilarov kuriózny gól Košiciam nepomohol