Španielsko
Španielsko
MS vo futbale
23.11.2022, Skupina E
7 - 0
3:0
Kostarika
Kostarika

Dali viac gólov ako proti Slovákom, Španieli si na MS schuti zastrieľali

Gólová radosť futbalistov Španielska na MS v Katare 2022.
Gólová radosť futbalistov Španielska na MS v Katare 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. nov 2022 o 19:00 (aktualizované 23. nov 2022 o 22:35)

Španielsko dnes zdolalo Kostariku v zápase MS vo futbale 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS vo futbale 2022 - skupina E

Španielsko - Kostarika 7:0 (3:0)

Góly: 31. a 54. F. Torres (prvý z 11 m), 11. Olmo, 21. Asensio, 74. Gavi, 90. Soler, 90.+2 Morata

ŽK: Calvo, Campbell (obaja Kostarika)

Rozhodovali: Mohamed - Al Hammadi, Al Mahri (všetci SAE), 40 013 divákov.

Španielsko: Simon - Azpilicueta, Rodri, Laporte, Alba (64. Balde) - Busquets (64. Koke) - Gavi, Pedri (57. Soler) - F. Torres (57. Morata), Asensio (69. Williams), Olmo

Kostarika: Navas - C. Martinez (46. Waston), Fuller, Duarte, Calvo, Oviedo (82. Matarrita) - Campbell, Borges (72. Aguilera), Tejeda, Bennette (61. Ruiz) - Contreras (61. Zamora)

DAUHA. Futbalisti Španielska sa nepridali na zoznam favoritov, ktorí svoj prvý zápas na majstrovstvách sveta v Katare nezvládli. Práve naopak.

Zverenci trénera Luisa Enriqueho deklasovali Kostariku 7:0 a zaznamenali doposiaľ najväčšie víťazstvo na prebiehajúcom šampionáte.

Strelili tak ešte o dva góly viac ako na vlaňajších ME, na ktorých si poradili so Slovenskom 5:0. Jediným dvojgólovým strelcom bol Ferran Torres.

O jeden z presných zásahov sa postaral aj Gavi, ktorý sa vo veku 18 rokov a 110 dní stal najmladším strelcom Španielov v histórii MS.

Futbalisti "La Roja" dosiahli svoje najväčšie víťazstvo na pôde MS, keď prekonali víťazstvo 6:1 nad Bulharskom z roku 1998.

Zaujímavosťou je, že Kostarika sa v zápase nedostala ani k jednému zakončeniu a Španieli skórovali zo všetkých siedmich striel na bránu.

Stretnutia 2. kola sa hrajú v nedeľu, Japonci sa stretnú s Kostarikou v Al Rajáne (11.00 h) a Nemci v Al Chore v šlágri so Španielskom (20.00 h).

Tabuľka skupiny E

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Španielsko - Kostarika

I. polčas:

Španieli začali aktívnejšie, ale šance Daniho Olma a Marca Asensia ostali nevyužité. V 11. minúte si Olmo vymenil loptu s Gavim, spracoval si ju a nedal šancu brankárovi Keylorovi Navasovi.

Rovnako aj Asensio prvú šancu nepremenil, no pri druhej už nezaváhal. Jordi Alba nacentroval zľava a útočník Realu Madrid zvýšil na 2:0.

To však nebolo všetko zo strany Španielov v prvom polčase, keďže Alba vybojoval pokutový kop a Ferran Torres ho bez problémov premenil.

II. polčas:

Druhá časť sa začala rovnako ako prvá, keď Španieli dominovali v držaní lopty a nepúšťali súpera k ničomu. V 54. minúte Gavi našiel v šestnástke Torresa, ktorý z otočky prekonal po druhý raz Navasa a zvýšil už na 4:0.

Luis Enrique ho však krátko na to vystriedal za Álvara Moratu. Útočník Atlética Madrid sa dostal po šiestich minútach od príchodu na ihrisko do šance, no netrafil bránu.

Štatistiky Álvara Moratu v zápase Španielsko - Kostarika na MS vo futbale 2022.
Štatistiky Álvara Moratu v zápase Španielsko - Kostarika na MS vo futbale 2022. (Autor: SofaScore)

V 74. minúte sa však dostal za obranu Kostariky, prihral do šestnástky a Gavi z voleja upravil na 5:0. Nikto mladší od čias Pelého (1958) na MS neskóroval.

Španieli excelovali a vypracovali si aj ďalšie šance. V 90. minúte Carlos Soler zvýšil na 6:0 a v nadstavenom čase zavŕšil Morata drvivý triumf Španielov.

Hlasy po zápase:

/zdroj: AP, AFP/:

Gavi, najmladší strelec Španielska na MS: "Nikdy som si to nevedel predstaviť. Viem, že som najmladší hráč v tíme, ale každého rešpektujem. Na ihrisku to je však iné a vydávam zo seba to najlepšie, čo vo mne je."

Sergio Busquets, kapitán Španielska: "Prišiel som sem s cieľom užiť si to bez ohľadu na to, ako sa to skončí. Očividne som bližšie k tomu, aby to boli moje posledné MS."

Luis Fernando Suárez, tréner Kostariky: "Neudržali sme sa na lopte tak, ako sme to mali v pláne. Mali sme problém zaznamenať tri alebo štyri úspešné prihrávky za sebou."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Dali viac gólov ako proti Slovákom, Španieli si na MS schuti zastrieľali