Situáciu zhoršil turista. Lyžiarom zrušili slávny zjazd

Vincent Kriechmayr.
Vincent Kriechmayr. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jan 2021 o 16:27

FIS už našla za švajčiarsky Wengen náhradu.

WENGEN. Podujatie Svetového pohára alpských lyžiarov vo Wengene zrušili. Dôvodom je vysoký počet nakazených koronavírusom v regióne.

Vo švajčiarskom stredisku mal byť v piatok a sobotu na programe slávny zjazd na Lauberhorne, v nedeľu sa mal konať slalom mužov.

Turista do obce doniesol mutáciu

O zrušení pretekov vo Wengene rozhodol úrad verejného zdravotníctva v kantóne Bern.

"Po dôkladnej analýze súčasnej epidemiologickej situácie padlo rozhodnutie, že preteky vo Wengene sa neuskutočnia," sprostredkoval denník Blick vyhlásenie Švajčiarskej lyžiarskej federácie.

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) síce v nedeľu dala víkendovým pretekom zelenú, no v pondelok ráno všetky tímy informovala, aby zatiaľ do dejiska necestovali.

Po tom, ako jeden z britských turistov doniesol do obce novú, nákazlivejšiu mutáciu koronavírusu, úrady zavreli školy a v hre je aj zavretie ďalších prevádzok.

Náhradou bude Kitzbühel

FIS nakoniec rozhodla, že zrušené podujatie vo Wengene nahradia preteky v rakúskom Kitzbüheli.

Na základe rozhodnutia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) sa počas najbližšieho víkendu uskutočnia v Kitzbüheli dva slalomy.

Sobotňajší sa pôjde ako náhrada za Wengen, nedeľňajší bude klasický hahnenkammský.

V dňoch 22.-23. januára sa v rakúskom rezorte budú konať dva zjazdy na legendárnom Streife, celý program uzavrie 24. januára super-G.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Situáciu zhoršil turista. Lyžiarom zrušili slávny zjazd