Johaugová s prehľadom triumfovala v Novom Měste na Morave, Procházková finišovala na 59. mieste

Therese Johaugová.
Therese Johaugová. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. jan 2020 o 11:02

Medzi mužmi triumfoval Boľšunov.

NOVÉ MĚSTO NA MORAVE. Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová suverénnym spôsobom triumfovala v pretekoch na 10 km voľnou technikou v rámci Svetového pohára v Novom Měste na Morave.

V českom stredisku zvíťazila s náskokom 32,7 s pred Ruskou Nataliou Neprjajevovou a upevnila si vedenie v celkovom poradí prestížneho seriálu.

Tretia skončila so stratou 40,3 s Johaugovej krajanka Heidi Wengová. Slovenská reprezentantka Alena Procházková od začiatku zaostávala a napokon skončila na 59. mieste s výraznou stratou 3:56,5 min na víťazku.

Johaugová, ktorá bola najrýchlejšia na všetkých medzičasoch, slávila v Novom Měste celkovo 63. individuálny triumf v SP.

V pretekoch mužov na 15 km voľne sa z prvenstva tešil Rus Alexander Boľšunov. Víťaz Tour de Ski potvrdil výbornú formu, druhého Fína Iiva Niskanena predstihol o 24,3 s a upevnil si post lídra celkovej klasifikácie.

Boľšunov vystúpil na najvyšší stupienok v kolotoči SP jedenástykrát v kariére. Na tretej priečke klasifikovali Nóra Sjura Rötheho (+40,0).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Johaugová s prehľadom triumfovala v Novom Měste na Morave, Procházková finišovala na 59. mieste