Liga SOMMA CUP pokračovala svojim šiestym kolom

(Zdroj: SOMMA)
Vladimír Bilohuščin|1. jún 2021 o 15:08

Spoznali sme prvé mená členov slovenskej reprezentácie.

POPRAD. Cez víkend prebehlo ďalšie kolo MMA ligy amatérov SOMMA, ktoré bolo zároveň kvalifikáciou na výber do slovenskej reprezentácie.

Boli sme svedkami zápasov, v ktorých sa stretli debutanti vo svojich úvodných zápasoch a taktiež súbojov, v ktorých zabojovali skúsenejší zápasníci. Na programe bolo dovedna 31 zápasov v troch kategóriách.

„Za najlepší zápas bol tentokrát vyhlásený súboj dvoch predstaviteliek nežného pokolenia, v ktorom sa proti sebe postavili Andrea Streláková a Petra Píchová. Celý duel bol vedený vo vysokom tempe a nakoniec sa z výhry tešila Petra Píchová,“ prezradil prezident SOMMA Tibor Šimonič.

Najväčšiu pozornosť pútali 3 súboje v kategórii ELITE, kde sa z výhry tešil Tomáš Hegyeski, Šimon Krajník a v hlavnom zápase Dominik Toporcer, ktorý sa týmto triumfom kvalifikoval na majstrovstvá sveta. Okrem neho sa ďalším kvalifikantom stal aj druhý zástupca Pit Gym Levoča Alex Koky.

Na tomto ligovom kole sme boli taktiež svedkami krstu ohňom pre čerstvo školených rozhodcov.

„Pozorné sledovanie ich práce v ringu i mimo neho ukázalo, že teória je jedna vec a prax druhá. S prácou niektorých ale môžeme byť spokojní,“ pokračuje Šimonič, ktorý ale videl aj nedostatky.

„Niektorí na sebe musia ešte popracovať hlavne čo sa týka bodovania jednotlivých zápasov. Iná cesta však neexistuje, aj rozhodcovia musia niekde začať a neustále sa vzdelávať, aby mohli fundovane a spravodlivo rozhodovať.“

Ďalšie ligové kolo SOMMA 7 nás čaká v závere júna, pričom na programe budú prvýkrát vyhlasovaní majstri Slovenska úvodného ročníka. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Liga SOMMA CUP pokračovala svojim šiestym kolom