Organizácia SOMMA podpísala dohodu so svetovým lídrom amatérskeho MMA

(Zdroj: Facebook: SOMMA)
Vladimír Bilohuščin|13. máj 2021 o 17:26

V pláne je účasť aspoň na troch svetových podujatiach.

Aj keď popularita zmiešaných bojových umení na Slovensku rastie raketovým tempom, vo všeobecnosti hovoríme o profesionálnom MMA a amatérske súťaže nie sú až na takom výslní.

Zmena k lepšiemu by ale mala nastať čoskoro, keď organizácia SOMMA oznámila kľúčovú spoluprácu s najväčšou svetovou organizáciou zastrešujúcou amatérov IMMAF.

 „Spolupráca s IMMAF je výsledkom procesu, ktorý vznikal niekoľko mesiacov,“ prezrádza prezident SOMMA Tibor Šimonič.

„Keď sa spýtame, prečo vznikol tento nápad, tak odpoveď je to, že IMMAF je momentálne lídrom na scéne amatérskeho MMA, pričom štruktúra a spôsob práce tejto organizácie je zárukou napredovania na medzinárodnej scéne,“ 

K podpisu zmluvy došlo po vzájomnom rokovaní koncom marca, čo znamená príležitosť a možnosť účasti Slovenska na šampionátoch IMMAF, ktoré sú naplánované na tento rok. 

„Plánujeme vytvorenie reprezentácie a následne účasť na Majstrovstvách sveta mládeže na prelome júla a augusta v Sofii, ďalej účasť na Majstrovstvách sveta juniorov a Majstrovstvách sveta seniorov v meste Nur Sultan v Kazachstane. V hre je taktiež európsky šampionát v ruskom Petrohrade,“ pokračuje Šimonič.

Okrem príprav na medzinárodné podujatia čaká organizáciu taktiež veľa inej práce. „Koncom mája prebehne rozhodcovský certifikovaný kurz a ligové kolo spojené s kvalifikáciou na majstrovstvá sveta mládeže. Neskôr je to príprava reprezentačného sústredenia.“

Šimonič taktiež prezradil, že SOMMA má za sebou valné zhromaždenie, ktoré sa uskutočnilo v apríli a boli na ňom prezentované všetky novinky. Slovenské kluby tak majú podrobný prehľad o tom, čo sa chystá. 

Zdá sa tak, že slovenskú amatérsku scénu čakajú svetlejšie časy, keď sa po dlhom čase naši reprezentanti predstavia aj na svetovej úrovni. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Organizácia SOMMA podpísala dohodu so svetovým lídrom amatérskeho MMA