Šoltis: Hráme lepšie ako vlani, inkasujeme však veľa gólov

Michalovský kormidelník Anton Šoltis.
Michalovský kormidelník Anton Šoltis. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. sep 2018 o 00:00

Zemplínčania nevedia nájsť optimálnu skladbu obrany, chýba skúsenosť.

MICHALOVCE. Futbalistom MFK Zemplín Michalovce niet čo závidieť.

Prakticky od začiatku sezóny sú „prikovaní“ na dne prvoligovej tabuľky a z deviatich zápasov dokázali vydolovať len štyri body.

Pri pohľade na ich herný prejav však mnohí fanúšikovia či odborníci len neveriacky krútia hlavou, ako môže byť toto mužstvo posledné so siedmimi prehrami.

Aj po ostatnom vystúpení na nitrianskej pôde boli chválení za predvedený výkon, avšak najdôležitejší je konečný výsledok a ten hovoril v prospech tímu spod Zobora.

Aj keď sa žlto-modrí výsledkovo trápia, kluboví funkcionári sa zatiaľ neodhodlali k trénerskej zmene a Antonovi Šoltisovi stále dôverujú.

Nečudo, veď za vyše dva roky v skromných podmienkach urobil s mužstvom výrazný posun vpred.

Nikto nechce byť posledný

Nikto v Michalovciach nie je so súčasným postavením mužstva pochopiteľne spokojný, tobôž keď sa pred sezónou rozprávalo o útoku na prvú šestku.

Paniku v klube však zatiaľ nerobia.

„Tlak na body pociťujeme, pretože vieme, v akej sme situácii a kde sa v tabuľke nachádzame. Uzatvárame prvoligovú tabuľku, takže aj tlak od vedenia klubu je samozrejmosťou. Nikto nechce byť posledný, ani ja, ani majitelia klubu, ani fanúšikovia. V športe je bežná vec, že ak nie sú výsledky, tak ste pod tlakom, je to normálna vec. My, tréneri, spolu s hráčmi robíme všetko pre to, aby sa to zlepšilo,“ povedal na margo aktuálnej situácie kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Stále hrajú otvorene

Či hrajú Zemplínčania doma, alebo na súperovom trávniku, vždy sa prezentujú otvoreným kombinačným futbalom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šoltis: Hráme lepšie ako vlani, inkasujeme však veľa gólov