Šoltis bude spokojný s akoukoľvek remízou alebo víťazstvom

Michalovciam bude v Žiline chýbať potrestaný Mamadou Tounkara (vpravo).
Michalovciam bude v Žiline chýbať potrestaný Mamadou Tounkara (vpravo). (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|2. apr 2019 o 00:00

Prvoradým cieľom Michaloviec v úvodnom semifinále bude neinkasovať.

MICHALOVCE. Len tri dni po ligovom stretnutí so Sereďou (2:0) nastúpia futbalisti michalovského MFK Zemplín na ďalší súťažný duel. Tentoraz oveľa dôležitejší, pretože v utorok o 17. hodine ich čaká úvodný semifinálový súboj Slovnaft Cupu na trávniku Žiliny.

Žlto-modrí sa medzi najlepšie kvarteto pohárovej súťaže prebojovali iba druhýkrát v histórii. Pred dvoma rokmi v semifinále stroskotali na neskoršom víťazovi bratislavskom Slovane, teraz cítia väčšiu oveľa šancu na postup do finále, ktoré sa uskutoční 1. mája na nitrianskom štadióne.

Trpezlivo počkajú na svoju šancu

Michalovčanov však ani tentoraz nečaká prechádzka ružovou záhradou, pretože dočinenia budú mať s kvalitným súperom, ktorý v aktuálnej sezóne na ligovej aj pohárovej scéne prekvapuje futbalovú verejnosť výbornými výsledkami i hrou.

„Šošoni“ cez víkend vo Fortuna lige remizovali v Ružomberku 1:1, keď vyrovnávajúci gól si strelili sami v nadstavenom čase. A to by pred pohárom mohlo mierne naštrbiť ich psychiku.

„Keďže semifinále sa hrá na dva zápasy, v tom prvom bude naším základným cieľom neinkasovať a keď sa podarí, tak aj nejaký gól streliť. Budeme hrať trpezlivo a čakať na svoju príležitosť. Ideme do Žiliny s tým, aby sme pred odvetou dosiahli dobrý výsledok, ktorý nám bude dávať šancu na postup. Podriadime tomu všetko a verím, že duel zvládneme,“ vyjadril sa kormidelník východniarov Anton Šoltis.

Na otázku, aký rezultát by ho potešil pred druhým súbojom, ktorý sa odohrá 17. apríla pri Laborci, bez váhania odpovedal: „Budem spokojný s akoukoľvek remízou alebo víťazstvom.“

Nenechať Žilinčanom priestor

Na posledné vystúpenie na žilinskom štadióne však Zemplínčania nemajú najpríjemnejšie spomienky. Pred sedemnástimi dňami tam v lige utŕžili štvorgólovú porážku, keď trikrát inkasovali až po zmene strán. Ostáva veriť, že z tejto sprchy si zobrali ponaučenie.

„Umelá tráva je pre Žilinčanov výhodou, je veľmi rýchla a sú na ňu zvyknutí. Musíme si dávať pozor na to, aby sme neotvárali našu defenzívu a nerobili v nej diery, lebo za to nás môžu hneď potrestať. O tom sme sa presvedčili aj v poslednom zápase u nich. Nemôžeme ich hráčom nechávať priestor, treba k nim pristupovať dôrazne, aby nemohli produkovať svoju hru,“ načrtol recept na úspech Šoltis.

Po víkendovom stretnutí so Sereďou našťastie v michalovskom tábore nepribudli žiadne zranenia, mimo hry je stále iba dlhodobo zranený Regáli a otázny je štart rekonvalescenta Turíka.

„Všetci chlapci sú v poriadku, čo ma teší. Chýbať nám však budú potrestaní Carrillo a Tounkara, ktorí si odpykávajú trest za vylúčenie vo štvrťfinále proti Popradu,“ dodal lodivod MFK Zemplín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šoltis bude spokojný s akoukoľvek remízou alebo víťazstvom