Vlhovej súperka sa po dlhom zranení vracia. Príde už do Söldenu

Sofia Goggiová.
Sofia Goggiová. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. okt 2021 o 11:01

Získala malý glóbus za zjazd, hoci časť sezóny pre zranenie nepretekala.

BRATISLAVA. Talianska zjazdárka Sofia Goggiová hlási návrat na súťažné svahy po zranení.

Chýbať by nemala už v úvodnom obrovskom slalome novej sezóny Svetového pohára, ktorý bude najbližšiu sobotu hostiť rakúsky Sölden.

Dvadsaťosemročná Goggiová bola dosiaľ známa najmä ako špecialistka na rýchlostné disciplíny, ale olympijská šampiónka z Pjognčangu 2018 v zjazde priznala, že v lete sa viac ako zvyčajne venovala aj obrovskému slalomu.

"Uvedomujem si, že obrovský slalom je kľúč k všetkým disciplínam. Je to základ všetkého. Ak chcem v budúcej sezóne niečo dosiahnuť, musím byť od začiatku sezóny v strehu," uviedla Goggiová, ktorá už bola v tradičných úvodných pretekoch na ľadovci Rettenbach raz piata a raz šiesta.

"Už v Söldene by to chcelo dobrý výsledok," doplnila na portáli ORF.

Goggiová získala v uplynulej sezóne SP malý glóbus za celkový triumf v zjazde napriek tomu, že od začiatku februára chýbala na súťažných svahoch a musela vynechať aj domáce majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo.

V nemeckom Garmisch-Partenkirchene si pri schádzaní zo svahu mimo trate nešťastne poranila pravé koleno, keď si zlomila bočnú tibiálnu hlavicu v kolennom kĺbe. K tréningu sa vrátila až na sklonku leta.

Ešte pred zranením si pripísala štyri sezónne triumfy v zjazdoch vo Val d'Isere, San Antone a dvakrát v Crans Montane. Goggiová je aj držiteľka 11 triumfov v pretekoch Svetového pohára a dvoch medailí z majstrovstiev sveta. Bronz získala v roku 2017 v St. Moritzi v obrovskom slalome a striebro o dva roky neskôr v Aare v super G.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej súperka sa po dlhom zranení vracia. Príde už do Söldenu