Söderberg sa stal definitívne hráčom Bostonu

SITA|14. apr 2013 o 09:06

Söderberg bude k dispozícii na záver základnej časti i play-off.

BOSTON. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins sa dohodlo na podpise zmluvy so švédskym útočníkom Carlom Söderbergom. Obe strany súhlasili s podmienkami spolupráce do konca sezóny 2014/2015.

Dohodu už schválil aj Švédsky hokejový zväz, ktorý so svojím podpisom dlhšie váhal. Zabrala až argumentácia zo strany NHL, že hráčovi sa skončila jeho doterajšia zmluva v Linköpingu a môže prísť do zámoria.

Söderberg by sa mal pripojiť k tímu Bruins v stredu a k dispozícii bude na záver základnej časti i play-off.

"Tešíme sa, že sme v tejto fáze sezóny získali kvalitného hráča. Ďakujem funkcionárom Linköpingu, že nám vyšli v ústrety. Carl je kvalitný center, ktorý môže hrať aj na krídle," povedal generálny manažér Bostonu Peter Chiarelli.

Dvadsaťsedemročný center doteraz hral na klubovej úrovni iba vo Švédsku, v tejto sezóne za Linköping. Na svojom konte má aj štarty v reprezentácii, ale nikdy si nevybojoval miestenku na majstrovstvá sveta.

Do NHL ho draftovalo v roku 2004 St. Louis, neskôr sa práva naňho stali predmetom výmeny s Bostonom. "Bluesmani" za Söderberga získali brankára Hannuho Toivonena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Söderberg sa stal definitívne hráčom Bostonu