Sľubujem, že v Riu pôjdem na zlato, hovorí Nairo Quintana

Nairo Quintana patrí medzi najtalentovanejších cyklistov súčasného pelotónu.
Nairo Quintana patrí medzi najtalentovanejších cyklistov súčasného pelotónu. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. okt 2015 o 15:02

Počas svojej kariéry už raz vyhral Giro d'Italia, na Tour de France skončil dvakrát druhý. Aj v budúcom roku chce kolumbijský cyklista Nairo Quintana útočiť na najvyššie méty.

BOGOTA. Vychádzajúca hviezda svetovej cyklistiky Nairo Quintana označil za svoje ciele v budúcej sezóne úspechy na Tour de France a olympijských hrách v Riu de Janeiro. Jazdec Movistaru plánuje venovať pozornosť aj Vuelte.

"Sľubujem, že v Riu pôjdem na zlato," povedal dvadsaťpäťročný Kolumbijčan. Dodal, že jeho tímový kolega Alejandro Valverde by mal debutovať na Gire.

Tour de France 2016 finišuje 24. júla. Olympijské preteky s hromadným štartom sú na programe už o dva týždne neskôr 6. augusta. "Nemyslím si, že je to komplikácia," vraví Quintana.

"Z Tour budem odchádzať v dobrom pracovnom nasadení a rytme. Nebude treba prípravu navyše. Trať v Riu je kopcovitá a vyhovuje mi. Máme skvelý tím, ktorý bude mať na medailu," dodáva.

quintana_res.jpg

Tento rok sa Nairo Quintana predviedol aj na Vuelte. Na snímke finišuje v ťažkých podmienkach v etape z Vitorie do Alto Campoo Fuente del Chivo. FOTO - TASR/AP.

Zatiaľ čo rodák z Cómbity vlani jazdil na jar klasiky na kockách, aby sa pripravil na štvrtú etapu Tour de France, na budúci rok chce mať pred najslávnejšími pretekmi sveta v nohách čo najmenej súťažných kilometrov.

"Prvá štvrtina kalendára bude hladká, aby som bol pripravený na Tour a olympiádu a aby mi niečo ostalo aj na Vueltu," uzavrel Quintana.

Na Tour 2015 zaostal Quintana za Froomom. Jeho atak v záverečnej horskej etape nestačil na to, aby zmazal stratu na svojho súpera.

Profil budúceho ročníka Tour de France. Jazdiť bude aj Nairo Quintana.

Quintana na Tour de France dvakrát obsadil druhé miesto (2013, 2015), raz vyhral Giro d'Italia (2014). Informoval portál cyclingnews.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sľubujem, že v Riu pôjdem na zlato, hovorí Nairo Quintana