Švajčiarsko na MS v hokeji 2023
Švajčiarsko
MS v hokeji 2023
18.05.2023, Skupina B
4 - 2
1:0, 1:2, 2:0
Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko

Slováci nastúpia bez dôležitého útočníka. Tréneri prezradili aj to, kto bude v bránke

Peter Cehlárik (vľavo) a Marek Hrivík.
Peter Cehlárik (vľavo) a Marek Hrivík. (Autor: TASR)
Sportnet|18. máj 2023 o 10:33

Prednosť dostane Samuel Hlavaj.

RIGA. Peter Cehlárik nenastúpi na štvrtý zápas slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Rige proti Švajčiarsku.

Po tom, ako sa zranil v dueli proti Kanade, nie je stopercentne fit a tréneri chcú, aby bol čo najlepšie pripravený na dôležitejšie zápasy z hľadiska boja o postup.

"Zápasov je veľmi veľa a potrebujeme ho mať stopercentného v troch zápasoch a nie 50-percentného v štyroch," povedal po dopoludňajšom rozkorčuľovaní asistent trénera Peter Frühauf.

"Zlepšuje sa to každým dňom, ale stále to nie je na plné zaťaženie," povedal Cehlárik, ktorý sa zranil pri snahe o zblokovanie strely kanadského hráča. Puk ho trafil do kolena, ale našťastie mu nespôsobil zlomeninu.

V druhej formácii ho nahradí Andrej Kudrna, ktorý bol dopísaný na turnajovú súpisku. Centrom bude Matúš Sukeľ a na krídle nastúpi Libor Hudáček.

Ten síce dostal trest päť minút plus do konca zápas za faul na kanadského obrancu MacKenzieho Weegara, ale ďalší trest nedostal.

Do prvej presilovkovej formácii s Hrivíkom, Hudáčekom, Pánikom a Nemcom sa posunie Miloš Kelemen, ktorý na šampionáte ešte nebodoval.

Okrem toho Frühauf prezradil, že v bránke bude rovnako ako proti Kanade Samuel Hlavaj a vo štvrtom útoku Mário Lunter nahradí Róberta Lantošiho.

V tíme je stále aj obranca Dávid Mudrák, ktorý je mimo súpisky a nemôže ani trénovať. Vedenie reprezentácie sa snaží vybaviť, aby mohol zostať s mužstvom.

"Riešime to. Podľa nového pravidla môžeme dopísať hráča v prípade, ak sa niekto zraní. Preto chceme, aby s nami Dávid zostal aj naďalej," povedal pre TASR mediálny manažér SZĽH Peter Jánošík.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Slováci nastúpia bez dôležitého útočníka. Tréneri prezradili aj to, kto bude v bránke