Slováci môžu snívať o MS, vyhrali po góle z nadstaveného času

Radosť slovenských futbalistov do 19 rokov na ME 2022.
Radosť slovenských futbalistov do 19 rokov na ME 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. jún 2022 o 19:27

Slovensko dnes zdolalo Rumunsko na ME vo futbale do 19 rokov 2022 (EURO U19 2022), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

ME vo futbale do 19 rokov 2022 - skupina A

Rumunsko - Slovensko 0:1 (0:0)

Gól: 90.+5 Griger

ŽK: Bodisteanu, Pantea - Oravec, Jambor, Ujlaky

Rozhodoval: Lukjančukas (Lit.), 3485 divákov.

Rumunsko: Popa - Coubis, Gergely, Danuleasa, Pirvulescu (90.+2 Parvea) - Pandele, Ciuciulete - Andrei (62. Bodisteanu), Radaslavescu (62. Sali), Ilie (82. Sirbu) - Chiritoiu (46. Andronache)

Slovensko: Hrdina - Mičuda, Kóša (90.+6 Ujlaky), Ujlaky, Kopásek - Halabrín (71. Gajdoš), Oravec, Hollý - Gaži (60. Mišovič), Jambor (71. Griger), Sliacky (60. Sauer)

TRNAVA. Slovenskí reprezentanti zvíťazili vo svojom treťom vystúpení na ME vo futbale do 19 rokov 2022 (EURO U19 2022).

V Trnave zdolali Rumunov 1:0 po góle z nadstaveného času. Po priamom kope sa presadil Adam Griger a zariadil to, že Slováci skončili v tabuľke tretí.

Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. tak stále môžu snívať o účasti na MS 2023 hráčov do 20 rokov, kde postúpi päť najlepších tímov tohto turnaja. Súboj o konečné piate miesto čaká na Slovákov v utorok 28. júna v Senci.

Víťazom A-skupiny sa suverénne stali Francúzi. V piatkovom šlágri síce inkasovali gól od Talianov ako prví, ale napokon zápas vyhrali 4:1.

Tabuľka skupiny A na ME vo futbale U19 2022

Priebeh zápasu Rumunsko - Slovensko na ME vo futbale U19 2022

I. polčas:

Na konci úvodnej štvrťhodiny mali Slováci po chybe Rumunov v rozohrávke možnosť ísť do brejku. Sliacky s Jamborom si však nerozumeli a "zahasili" črtajúcu sa šancu už v jej zárodku za poliacou čiarou.

Diváci na tribúnach veľa vzruchu nevideli, oba tímy sa utápali v nepresnostiach a futbalovej (pod)priemernosti. Bezgólový stav vyhovoval viac Rumunom, ktorým postačoval na obsadenie tretieho miesta a účasť v baráži MS.

V 25. minúte musel Hrdina prvýkrát zasahovať, pokus Ilieho skryl bez problémov do rukavíc. Neskôr si poradil aj so strelou Andreia.

Slováci sa v závere prvého polčasu ocitli v pokutovom území, no Gaži s Hollým situáciu nedotiahli a nebola z toho ani priama strela na bránku súpera.

Slovenský futbalista Dominik Hollý v zápase proti Rumunsku.
Slovenský futbalista Dominik Hollý v zápase proti Rumunsku. (Autor: TASR)

II. polčas:

V 58. minúte prenikol do šestnástky Kopásek, z uhla však neprestrelil rumunského brankára. Slováci vyvinuli väčšiu snahu ako v prvom polčase.

Súpera však dlho nedokázali dostať do úzkych. Tribúny prebrala až hlavička Hollého v 69. minúte, ktorú Popa s námahou vyškriabal na roh.

V 74. minúte sa rumunský brankár zaskvel pri akcii Mišoviča, keď nohou zneškodnil jeho nebezpečnú strieľanú prihrávku.

V závere sa hralo častejšie pred bránkou Rumunov. Slováci sa dočkali vytúženého gólu, keď bol v správnom čase na správnom mieste Griger a v hlbokom nadstavení poslal loptu zblízka do bránky - 0:1.

Hlasy po zápase:

Albert Rusnák, tréner SR: "Po vyhratom zápase sa mi to hodnotí ľahšie. Dnes sme chlapcov pripravovali na to, že aj keby zápas trval sto minút, musia veriť do konca. O tom bola celá príprava a na ihrisku sme to do bodky splnili. Boli sme nebezpeční, tlačili sme sa do zakončenia a zaslúžene sme vyhrali. Ja som chalanom v kútiku duše veril, že to zvládnu. Hrali sebavedomo a boli presvedčení, že Rumunov zdolajú. Žijeme ďalej náš sen a ideme sa pobiť o účasť na MS."

Adam Griger, útočník SR a autor gólu: "Dominikovu (Hollého - pozn.) hlavičku brankár vyrazil pred seba, čo robieva často. Ja som tam išiel a som rád, že mi to tam padlo. Určite sme veľmi radi za toto víťazstvo, spadol nám kameň zo srdca. Vraveli sme si, že musíme hrať do konca a odmena sa dostavila. Toto víťazstvo nám môže dodať sebavedomie, budeme sa snažiť postúpiť na MS."

Adam Hrdina, brankár SR: "Tréner mi včera na tréningu naznačil, že pôjdem do bránky. Bola to pre mňa veľká zodpovednosť a motivácia odviesť maximum. Pocity sú úžasné, dali sme gól v poslednej minúte a ja som si udržal čisté konto, čo viac by sme mohli chcieť... Naša výkonnosť stúpala, už proti Talianom sme ukázali dobré veci a dnes sme mali veľkú motiváciu vyhrať. Chcel by som pozvať ľudí do Senca, nech nás podporujú ako tu v Trnave. My hráči sa pokúsime nadviazať na túto dobrú emóciu a zvládnuť aj barážový zápas o MS."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci môžu snívať o MS, vyhrali po góle z nadstaveného času