Slováci proti favoritovi viedli, nakoniec však jasne prehrali

Slováci majú za sebou prvý zápas na ME v hádzanej 2022.
Slováci majú za sebou prvý zápas na ME v hádzanej 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|13. jan 2022 o 22:01 (aktualizované 14. jan 2022 o 00:50)

Nórsko dnes zdolalo Slovensko v F-skupine na ME v hádzanej 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

ME v hádzanej 2022 - F-skupina

Slovensko - Nórsko 25:35 (11:15)

Zostava a góly SR: Paul, Žernovič - T. Urban 6/3, Hruščák, Slaninka 2, Ďuriš, Prokop 5, Péchy, Hniďák 3, Kalafut 1, Smetánka 3/2, Briatka 3, Mikita, Macháč 1, Potisk 1, Kováčech

Najviac gólov Nórska: Thorsteinsen Toft 5, Barthold, Solstad a Tönnesen po 4

Rozhodovali: Brunner, Salah (obaja Švajč.), vylúčenia: 2:5, 7m hody: 6/5 - 1/0, 1568 divákov

KOŠICE. Hádzanári Slovenska vstúpili do bojov na domácich ME v hádzanej 2022 prehrou. Vo štvrtkovom stretnutí F-skupiny podľahli v košickej Steel Aréne favorizovanému Nórsku jednoznačne o desať gólov 25:35.

Slováci v dueli s obhajcami bronzu čakali na prvý gól takmer päť minút a rýchlo prehrávali 0:3, ale skóre otočili a ešte na konci úvodnej dvadsaťminútovky senzačne viedli.

Nóri však potom zlepšili hru a napokon si bez väčších problémov pripísali očakávané víťazstvo. Najlepším strelcom slovenského tímu bol krídelník Tomáš Urban so šiestimi zásahmi.

Zverenci Petra Kukučku nastúpia najbližšie v sobotu o 18.00 h proti Litve, ktorá v prvom zápase podľahla Rusku 27:29. Účinkovanie v základnej skupine uzavrú duelom s Ruskom (pondelok o 18.00 h). Do hlavnej fázy šampionáte postúpia prvé dva tímy.

V druhom štvrtkovom zápase F-skupiny Rusko zdolalo Litvu 29:27.

Priebeh zápasu Slovensko - Nórsko na ME v hádzanej 2022

I. polčas:

Slováci mali výhodu prvého útoku, Urban však z krídla Bergeruda neprestrelil a nasledovala trojgólová séria súpera. O'Sullivan upravil vo 4. minúte na 3:0 pre Nórov a zdalo sa, že favorit zobral opraty duelu jasne do svojich rúk.

Domáci však zlepšili obranu na čele s brankárom Paulom a prvého zásahu na šampionáte sa dočkali v čase 4:26 z ruky Prokopa. Slovenskej ekipe to dodalo energiu a po dvanástich minútach už bolo vyrovnané - na 4:4 dal zo sedmičky Urban. Domáci potom otočili skóre na 6:5 gólom cez celé ihrisko do prázdnej bránky a Nóri vyzerali bezradní.

Na nohy ich však postavili chyby súpera, od stavu 7:8 skóroval severský tím v priebehu šiestich minút päťkrát za sebou a dostal sa do náskoku 12:8. V závere prvého polčasu sa v drese Nórska rozstrieľal aj topkanonier Sagosen a jeho tím mal v prestávke štvorgólový náskok.

II. polčas:

Na začiatku druhého polčasu brankár Paul najskôr dvakrát úspešnými zákrokmi zabránil navýšeniu nórskeho náskoku, no Slováci gólovo nedokázali na druhej strane odpovedať. Urban navyše nevyužil prvú zo svojich štyroch sedmičiek a tak po úspešnej strele Gulliksena viedli Nóri v 37. minúte už výrazne 19:12.

Vzápätí reagoval premiérovým gólom mladík Smetánka zo svojej vôbec prvej strely, ale "lavínu" súpera nezastavil ani oddychový čas kouča Kukučku, ktorý za už jasného stavu doprial oporám oddych a hru sa snažil oživiť prestriedaním zostavy.

Nóri viedli v 40. minúte presvedčivo o deväť gólov 22:13 a víťazstvo mali vo vrecku. Severania už v závere s prehľadom kontrolovali priebeh a po prvom skupinovom kole sú na čele tabuľky.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci proti favoritovi viedli, nakoniec však jasne prehrali