Slováci vyrovnali svoj najlepší výsledok v histórii. Nórom nastrieľali 10 gólov

Slovenskí florbalisti.
Slovenskí florbalisti. (Autor: IFF)
Sportnet, SITA|13. nov 2022 o 11:06 (aktualizované 13. nov 2022 o 13:21)

Slováci skončili už druhýkrát na 7. mieste.

MS vo florbale 2022 - o 7. miesto

Slovensko - Nórsko 10:5 (5:1, 3:2, 2:2)

Góly: 10. Gál (Gašparík), 15. Kvasnica (Kelemen), 18. Dudovič (Gašparík), 19. Gašparík (Dudovič), 20. Gajdoš (Ujhelyi), 25. Dudovič (Gál), 27. Gašparík (Kozák), 37. Gašparík (Dudovič), 41. Dudovič (Ujhelyi), 45. Kozák (Pažák) – 14. Olesen z tr. str., 29. Hjemgard (Olesen), 31. Gidske (Kronberg), 52. Hjemgard (Lindgjerget), 58. Pedersen (Lindgjerget)

Rozhodovali: Kumerdanks, Kristapsons (obaja Lot.)

vylúčení: 4:3, presilovky 1:2, oslabenia: 0:0, 198 divákov

zostava SR: Melega (Kohút) – Hatala, Miške, Kozák, Pažák, Mirt, Bačinský – Dudovič, Gašparík, Gál - Ujhelyi, Gajdoš, Nehila - Kelemen, Virga, Kvasnica - Kubovič, Cvacho, Košarišťan

ZÜRICH. Slovenskí florbalisti obsadili na MS vo Švajčiarsku konečné 7. miesto a vyrovnali tak svoje historické maximum z vlaňajšieho šampionátu.

V súboji o konečné umiestnenie zdolali v nedeľu Nórsko presvedčivo 10:5, keď sa hetrikom a piatimi bodmi blysli Ronald Gašparík i Michal Dudovič.

Slováci mali od začiatku navrch a o triumfe rozhodli prakticky už v prvej tretine. Zo siedmich striel skórovali až päťkrát a úvodnú časť vyhrali suverénne 5:1.

V ďalšom priebehu duel kontrolovali a svoj náskok ešte zveľadili na 10:3. Súper hral v závere dlho bez brankára a skorigoval skóre.

Zverenci trénera Radomíra Mrázeka zdolali Nórov aj v základnej skupine (7:6), nad severským tímom vyhrali už štvrtý zápas za sebou. Obhájili tak umiestnenie z MS v Helsinkách.

Zverenci trénera Radomíra Mrázeka zdolali Nórov aj v základnej skupine (7:6), nad severským tímom vyhrali už štvrtý zápas za sebou.

Obhájili tak umiestnenie z MS v Helsinkách. Rovnakú pozíciu ako vlani obsadili aj Lotyši, ktorí v zápase o 5. miesto vyhrali nad Nemeckom 8:3. Slováci v sobotu podľahli Lotyšsku 5:8 v skupine o 5. až 8. miesto.

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek, tréner SR: "Fyzicky sme na tom boli oveľa lepšie ako Nóri. Zápas sme si tak mohli pokaziť len sami, je z toho však víťazstvo. Pre náš mladý tím je cenné, že dvakrát zdolal Nórov, ktorí majú hráčov zo švédskej ligy.

Zvlášť by som vyzdvihol výkon brankára Šimona Melegu, nie je v pozícii brankárskej jednotky, no nedovolil súperom, aby sa k nám priblížili. Jadro tímu má na lepšie umiestnenie, no pokiaľ chce slovenský florbal pravidelne hrať štvrťfinále, potrebuje viac komplexných hráčov."

Ladislav Gál, ocenený ako najlepší hráč SR: "Turnaj nám skomplikovali choroby. Dnes musel ísť z tohto dôvodu do bránky tretí brankár Šimon Melega, ale zvládol to výborne. Všeobecne hodnotím turnaj dobre, obhájili sme siedme miesto a dvakrát sme zdolali Nórov. Vieme, na čom potrebujeme ešte pracovať. Ja osobne som strácal veľa lôpt, doteraz neviem prečo."

o 5. miesto - výsledok:


Lotyšsko - Nemecko 8:3 (2:0, 2:2, 4:1)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci vyrovnali svoj najlepší výsledok v histórii. Nórom nastrieľali 10 gólov