Napínavý súboj. Slovenky dvakrát rýchlo inkasovali, napokon Nórky zdolali

Slovenské florbalistky.
Slovenské florbalistky. (Autor: IFF)
Sportnet|4. dec 2021 o 13:20 (aktualizované 4. dec 2021 o 14:02)

Slovenské florbalistky budú hrať o konečné 5. miesto na MS 2021.

MS vo florbale žien 2021 - o 5. až 8. miesto

Slovensko - Nórsko 5:4

Góly: 4. Šponiarová (P. Hudáková), 19. K. Hudáková (Dobošová), 27. Klapitová (Červená), 38. Ferenčíková (Šponiarová), 45. Šponiarová (Pudišová) - 1. Hansenová, 22. Blekkanová (Gidskeová), 40. Farnesová (Hansenová), 58. Hansenová

Rozhodovali: Lin, Teo (obe Sing.), vylúčené: 0:1

Diváci: 115

Zostava Slovenska: Mládenková (Dupčáková) - Pudišová, Ďuríková, Klapitová, Robová, Buková, Kocúrová - P. Hudáková, Šponiarová, Ferenčíková - Červená, Faktorová, Chúpeková - K. Hudáková, Grossová, Dobošová - Krajčová, Kvasková, Drábeková

UPPSALA. Slovenská ženská florbalová reprezentácia zdolala na MS 2021 v Uppsale súperky z Nórska 5:4. Za najlepšiu slovenskú hráčku bola po vyhlásená skúsená Denisa Ferenčíková, ktorá odohrala jubilejný 100. duel v drese národného tímu.

Zápas sa pre Slovenky nevyvíjal najlepšie, keď po veľkej chybe Pudišovej inkasovali už v 15. sekunde prvej tretiny. Aj keď skóre otočili, v úvode druhej tretiny opäť rýchlo inkasovali.

Na 3:2 neskôr zvýšila strelou z takmer polovice ihriska Klapitová. Slovenky už do konca stretnutia neprišli o vedenie a doviedli duel do víťazného konca.

LIVE STREAM zo zápasu

Skóre následne zvýšila z brejku Ferenčíková a hoci sa zdalo, že si Slovenky už Nórky nepustia k telu, o dve minúty so šťastím strelila kontaktný gól Farnesová. 

V tretej tretine Šponiarová pridala svoj druhý gól z otočky a upravila na 5:3. Severankám sa ešte zápas podarilo zdramatizovať, keď dve minúty pred koncom prekonala slovenskú brankárku druhýkrát Hansenová.

Slovenky hrajú po piatkovej prehre vo štvrťfinále s vicemajstrajkami sveta zo Švajčiarska (1:12) o konečné umiestnenie na 5. - 8. mieste.

V nedeľu budú mať možnosť vylepšiť umiestnenie z predošlých majstrovstiev sveta, keď skončili šieste. Nastúpia proti Poľsku, ktorého hráčky zdolali Dánsko 7:4.

Hlasy po zápase:

/zdroj: Slovenský zväz florbalu/

Michal Jedlička, tréner SR: "Dnešný náročný zápas hodnotím pozitívne. Včera sa nám rozplynul sen o postupe do semifinále a hrať ďalší zápas hneď na druhý deň ráno bolo náročné. Začiatok teda nebol ideálny a Nórky perfektne bránili a prechádzali do brejkov. Neskôr sme si vybojovali náskok, ktorý sme zubami-nechtami udržali a spravili sme prvý krok k piatemu miestu."

Denisa Ferenčíková, strelkyňa 4. gólu SR: "Som šťastná, že som mohla odohrať stý zápas v ženskej reprezentácii. Uhrali sme ho silou vôle, väčšinu sme síce hrali lepšie, no záver sme nezvládli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Napínavý súboj. Slovenky dvakrát rýchlo inkasovali, napokon Nórky zdolali