Nastúpi Nemec proti Nórom? Tréner Feneš sa vyhol odpovedi

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. apr 2022 o 23:05

Tréner slovenského tímu hodnotil aj zápas s Japonskom.

PIEŠŤANY. Tréner slovenských hokejistov do 18 rokov nechcel po prvom zápase I. divízie MS prezradiť, či nastúpia proti Nórsku aj očakávané posily.

Ivan Feneš môže podľa dohody s Nitrou použiť na jeden zápas dvojicu Adam Sýkora - Šimon Nemec, o štarte Filipa Mešára by mal rozhodnúť lekár.

Slováci zvládli svoj prvý duel na turnaji, Japoncov zdolali hladko 8:2.

"Dobre sme sa naladili na Nórov, pre nás to bolo povinné víťazstvo," povedal po zápase Peter Repčík, autor gólu, ktorým zvyšoval na priebežných 2:0.

Na hokejke ich mal aj viac, ale ďalšie šance nepremenil. "Japonci sú známi tým, že sú vrtkí a rýchli, ale neprekvapili nás. Boli sme pripravení. Ich brankár bol šikovný, ja som si šetril góly na ďalšie zápasy," dodal kapitán slovenského tímu.

Vo svojom druhom stretnutí nastúpia Slováci v utorok od 19.00 h proti Nórom, ktorí vo svojom úvodnom vystúpení zdolali Kazachstan 9:2 a tak sú o skóre prví. "Ideme vyhrať, prídu nejaké posily," povedal Repčík.

Tréner Feneš však o zostave na Nórov nechcel hovoriť: "Upresníme ju zajtra ráno. Pre nás je dôležitý zdravotný stav a čakáme na vyjadrenie lekára."

Na otázku, či budú hrať aj Sýkora s Nemcom, odpovedal kormidelník Slovákov neisto: "Dobrá otázka, ale poďme na ďalšie."

Feneša potešili pekné góly, no svojim zverencom vytkol príliš veľa kombinácií v útočnom pásme: "Musíme hrať jednoduchšie. My sme sa veľmi dlho hrali s pukom v útočnom pásme. Efektivita bude zajtra veľmi dôležitá."

Slovákom nešli ani presilové hry. V zápase hrali tri, ale nevyužili ani jednu. "Niektorí hráči prišli na poslednú chvíľu, nemali sme toľko času, ale ja verím, že presilovky budú fungovať v pravú chvíľu," uzavrel Feneš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nastúpi Nemec proti Nórom? Tréner Feneš sa vyhol odpovedi