Slováci začali MS hladkou výhrou, tím potiahol dvojgólový Dvorský

Radosť hokejistov Slovenska do 18 rokov.
Radosť hokejistov Slovenska do 18 rokov. (Autor: TASR)
Sportnet|11. apr 2022 o 21:12 (aktualizované 11. apr 2022 o 21:55)

Po prvom dni sú na druhom mieste tabuľky.

MS v hokeji do 18 rokov 2022 - I. divízia

Slovensko - Japonsko 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)

Góly: 10. Dvorský (Molnár, Čiernik), 10. Repčík (Mišiak, Honzek), 36. Dvorský (Čiernik), 36. Molnár (Čiernik), 37. Mišiak (Honzek), 39. Chromiak (Dvorský), 42. Kopecký (Šotek), 44. Šotek (Kopecký) - 39. Sasanuma (F. Suzuki), 60. Sasanuma (Takasaki).

Rozhodovali: Huber (Rak.) - Miklič (Slov.), Muzsik (Maď.), vylúčení: 4:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Eliaš - Moško, Žabka, Štrbák, Nátny, Eperješi, Chromiak - Mišiak, Repčík, Honzek - Čiernik, Dvorský, Molnár - Kopecký, Suchý, Šotek - Jenčko, Gabriel, Križan

Japonsko: Ocuka - Takada, Takahaši, Mori, Fukuda, Takasaki, A. Suzuki, Asahina, Sawaguči - Okubo, Sasanuma, F. Suzuki - Murakami, Ušio, Koiwa - Maxner, Takeda, Išigaki - Sotokubo, Kokuwa, Tanaka

PIEŠŤANY. Slovenskí hokejisti do 18 rokov úspešne vstúpili do majstrovstiev sveta I. divízie, ktoré v Easton Aréne hostia Piešťany.

Zverenci trénera Ivana Feneša vo svojom prvom vystúpení bez problémov zdolali rovesníkov z Japonska jednoznačne 8:2.

Dvoma gólmi sa blysol 16-ročný Dalibor Dvorský a pripísal si aj asistenciu pri góle Jakuba Chromiaka. V prvej tretine dali Slováci dva góly za 36 sekúnd, v druhej časti dokonca skórovali až trikrát v rozpätí necelých dvoch minút.

Druhý zápas na turnaji odohrajú Slováci v utorok. Od 19.00 h budú čeliť reprezentantom Nórska, ktorí majú na konte tri body a sú lídrom tabuľky.

V pondelok totiž triumfovali nad Kazachstanom 9:2, keď až päť gólov dali v záverečnej tretine. Hetrik a dve asistencie zaznamenal Martin Johnsen.

Priebeh zápasu: Slovensko - Japonsko

I. tretina:

Slováci začali aktívne, od úvodu mali puk pod kontrolou a Japonci boli pod permanentným tlakom. Prvé šance mali Suchý a po ňom Žabka, ale Ocuka oba pokusy zneškodnil.

Eliaš si prvý zákrok pripísal až po piatich minútach hry, ale potom hrali Slováci v oslabení a slovenský brankár musel zakročiť aj pri strele Ušia.

Favorit duelu opäť prebral taktovku a v 10. minúte gólmi Dvorského a Repčíka "načal" súpera. Japonci sa do ofenzívy dostávali len vďaka vylúčeniam súpera. Po jednom z nich však unikol Repčík, no svoj druhý gól v nájazde nepridal.

II. tretina:

V druhej tretine pokračoval tlak Slovákov. Japonci dlho odolávali, ich brankár si pripisoval jeden zákrok za druhým. Blysol sa najmä po strele Mišiaka z pravej strany a potom aj po peknej individuálnej akcii obrancu Žabku.

Hralo sa plynule s minimom prerušení. Na tretí gól sa čakalo až do 35. minúty, keď Dvorský po peknej akcii strelil svoj druhý gól a 48 sekúnd po ňom sa presadil aj Molnár.

Na 5:0 potom upravil Mišiak, ale slovo si potom vzali Japonci, keď Eliaša prekonal Sasanuma. Dve sekundy pred koncom druhého dejstva však Chromiak strelil šiesty gól Slovenska.

III. tretina:

V tretej tretine pridal favorit ďalšie góly. Najskôr sa presadil po spolupráci so Šotekom útočník Kopecký, neskôr si obaja vymenili úlohy a Šotek upravil na 8:1.

Zápas sa potom dohrával v slušnom tempe, Slováci peknými kombináciami bavili divákov, ale ďalším gólom ich už nepotešili.

Naopak, päť sekúnd pred koncom inkasovali po druhý raz z hokejky Sasanumu. Ten tak vyrovnal zápis Dvorského, ktorý takisto strelil dva góly.

Hlasy po zápase:

Ivan Feneš, tréner Slovenska: "Pre nás to je dôležitý vstup do zápasu, veľmi si víťazstvo vážime. Výkon by mohol byť aj lepší, ale nehráme na krásu. Dlhšie sme sa trápili, Japonci nám robili problémy dlhšie, ako som očakával. Proti Nórom musíme podať lepší výkon, lebo dnes hrali výborne, naša hra bude musieť vyzerať trochu inak."

MS v hokeji do 18 rokov 2022 - I. divízia - ďalšie výsledky:


Francúzsko - Dánsko 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Góly: 3. Baillard, 17. Tavernier, 57. Chauvel, 60. Baillard - 10. Möllgaard, 27. Schioldan, 50. Marklund

Nórsko - Kazachstan 9:2 (2:0, 2:1, 5:1)

Góly: 12. Johnsen, 15. Johnsen, 25. Lokkeberg, 36. Johnsen, 45. Bakke Olsen, 45. Bakkevig, 48. Lokkeberg, 52. Dalen, 57. Vatne - 39. Jermak, 54. Logvin

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci začali MS hladkou výhrou, tím potiahol dvojgólový Dvorský