Slováci mali náročný vstup do ME. Nestačili na olympijských šampiónov

Momentka zo zápasu Slovensko - Francúzsko na ME vo volejbale 2021.
Momentka zo zápasu Slovensko - Francúzsko na ME vo volejbale 2021. (Autor: Facebook Slovenská volejbalová federácia)
TASR|3. sep 2021 o 20:50 (aktualizované 3. sep 2021 o 21:29)

Slovenskí volejbalisti nezískali ani set.

ME vo volejbale 2021

Slovensko - Francúzsko 0:3 (-22, -20, -19)

Rozhodovali: Asipčik (Biel.) a Ovuka (Ukr.)

Slovensko: Firkaľ, Gavenda, Goč, Krajčovič, Kriško, Mačuha, Michalovič, Nemec, Ondrovič, Palgut, Paták, Pokopec, Turis, Zeman

Francúzsko: Brizard, Bultor, Clevenot, Diez, Faure, Grebennikov, Gueye, Chinenyeze, Le Goff, Louati, Ngapeth, Patry, Rebeyrol, Toniutti

TALLIN. Slovenskí reprezentanti prehrali vo svojom prvom vystúpení na ME vo volejbale 2021 v estónskom Talline. V piatkovom zápase skupiny C nestačili na olympijských víťazov z Francúzska 0:3.

V prvom sete získali prvý bod Slováci, Francúzi sa neskôr dostali do vedenia 10:5. V koncovke za stavu 24:20 odvrátili Slováci dva setbaly, Francúzi premenili až tretí.

V druhom sete slovenskí reprezentanti viedli už 7:3, no ich súperi otočili skóre, neskôr sa ujali vedenia 11:9.

Vďaka Patákovi bolo potom vyrovnané na 14:14, koncovku však opäť lepšie zvládol favorit.

Aj v treťom sete držali Slováci držali krok so svojim súperom. Hoci na začiatku prehrávali, neskôr bol stav nerozhodný 16:16.

Potom Francúzi odskočili na rozdiel štyroch bodov a napokon získali set v pomere 25:19.

Hlasy po zápase

Marek Kardoš tréner Slovenska: "Najväčší rozdiel bol v detailoch. Ale hrali sme dobre v obrane, to je fajn. Celkovo sme hrali s favoritom vyrovnanú partiu. Bolo vidieť, že sú zohratejší ako my. Treba uznať, že sme prehrali so súperom, ktorý bude hrať o medaily. My musíme ísť ďalej."

Peter Michalovič, hráč Slovenska "Myslím, si, že sa nemusíme hanbiť., aj keď sme mali horšie pasáže, kedy sme mali hrať riskantnejšie. Dúfam, že sa zajtra takýmto chybám vyhneme."

Šimon Krajčovič, hráč Slovenska: "Podali sme dobrý výkon, boli sme dôstojný súper. Oni si to uhrali v koncovke. Museli hrať na sto percent, aby nás zdolali, nemohli si dovoliť poľaviť. Francúzi hrali lepšie v obrane."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci mali náročný vstup do ME. Nestačili na olympijských šampiónov