Za výhrou si išli už od úvodných sekúnd. Slovenky nastrielali Lotyškám poltucet

Slovenské florbalistky sa radujú z gólu
Slovenské florbalistky sa radujú z gólu (Autor: IFF/FLICKR)
Sportnet, TASR|9. dec 2023 o 07:11 (aktualizované 9. dec 2023 o 09:43)

Po dva góly strelili Hudáková a Šponiarová.

MS vo florbale žien 2023 - zápas o umiestnenie

Slovensko - Lotyšsko 6:4 (2:0, 2:1, 2:3)

Góly: 1. K. Hudáková (Šponiarová), 13. Šponiarová (Klapitová), 23. Červená (Belicová), 34. Šponiarová (Pudišová), 44. P. Hudáková (Mládenková), 50. Mrázová (Žikavská) - 21. Salacieteová (Derupová), 48. Egliteová (Zamecová), 58. Garbareová (Roziteová), 59. Ankudinovová (Gaugereová)

Rozhodovali: Teo C., Bin Lin (Singapur)

SINGAPUR. Slovenské florbalistky zvíťazili v sobotňajšom zápase skupiny o 5. až 8. miesto na majstrovstvách sveta nad Lotyšskom 6:4.

Na šampionáte v Singapure si tak zahrajú v nedeľu o 6.00 SEČ o konečnú piatu priečku proti reprezentantkám Poľska, ktoré zdolali Dánsko 7:3.

Slovenské reprezentantky na tohtoročných MS ani na siedmy pokus neprenikli medzi najlepšiu štvorku, no stále môžu splniť svoj cieľ, ktorým je zisk piateho miesta.

Vyrovnali by tým svoje najlepšie umiestenie z MS 2017 v Bratislave.

Priebeh zápasu

I. tretina:

Slovenky sa ujali vedenia už v úvodnej minúte, keď sa presadila K. Hudáková a v prvom dejstve pridala druhý presný zásah Šponiarová.

II. tretina:

Lotyškám sa podarilo znížiť v úvode druhej časti, no na gól Salacieteovej z 21. minúty odpovedala ihneď Červená. V 34. minúte sa druhýkrát v zápase presadila Šponiarová a Slovenky viedli už 4:1.

III. tretina:

Na rozdiel štyroch gólov upravila v 44. minúte P. Hudáková a po góle Mrázovej desať minút pred koncom svietilo na ukazovateli skóre 6:2.

Lotyšsky ešte v závere skresali z manka, ale vyrovnať sa im nepodarilo ani pri hre bez brankárky.

Hlasy po zápase

Michal Jedlička, tréner SR: "Dôležité je, že sme vyhrali, postúpili a ideme ďalej za naším cieľom. Inak bol ten zápas šialený, bez tempa, bez divákov. To, čo sme dneska predvádzali, nemalo s florbalom nič spoločné. Ak k tomu zajtra pristúpime ako dnes, že sa budeme prechádzať po ihrisku, tak to nevyhráme.

Musíme do toho dať energiu, nadšenie a nasadenie. Dnes sme utrpeli víťazstvo proti súperovi, ktorý tu od každého dostal desať gólov. My sa s ním preťahujeme 6:4."

Alžbeta Ďuríková, 100 zápasov v reprezentácii: "Urobili sme z toho väčšiu drámu, ako mala byť. Sú to MS, už máme nejaké zápasy v nohách a je to ťažké. V kvalifikácii nad nimi môžeme vyhrať o desať gólov, na MS už tie sily na to nie sú.

Bohužiaľ, stačí tam jeden nepodarený gól v našej sieti a ten zápas sa môže aj prehrať. Dnes to bola povinná jazda a vydreté víťazstvo. Zajtra to bude veľmi náročné, každý už má toho dosť, musíme sa zahryznúť a dať do toho všetky sily. Stovka je dosť a je to pekné zakončenie mojej kariéry."

Zdroj: szfb.sk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Za výhrou si išli už od úvodných sekúnd. Slovenky nastrielali Lotyškám poltucet