Víťazná zostava sa nemení. Slovensko proti Fínsku opäť s lídrom v bránke

Šimon Latkóczy.
Šimon Latkóczy. (Autor: TASR – Milan Kapusta)
Sportnet|14. aug 2022 o 19:15

Pozrite si zostavu na zápas Slovensko - Fínsko dnes na MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2022.

EDMONTON. Slovenskí hokejisti do 20 rokov hrajú posledný zápas v skupinovej fáze na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie proti Fínsku.

V bránke bude podľa očakávania Šimon Latkóczy, ktorý bol brankárskou jednotkou Slovenska aj zrušených na decembrových majstrovstvách. V Edmontone podáva skvelé výkony.

Tréneri sa rozhodli ponechať víťaznú zostavu zo zápasu Slovenska s Lotyšskom, kde sa dvadsiatka tešila z víťazstva 3:2 po samostatných nájazdoch.

V prvom obrannom páre tak bude kapitán mužstva Rayen Petrovický spolu s Viliamom Kmecom. V pozícii siedmeho obrancu bude čakať na svoju šancu Denis Žabka.

V prvej útočnej formácii budú hrať Servác Petrovský, Oleksiy Myklukha a Matej Kašlík, v tej druhej hrajú Maroš Jedlička, Jakub Demek a tiež draftový výber NY Rangers Adam Sýkora.

Okrem Sýkoru bude mať A-čko na drese aj 20-ročný útočník Roman Faith. Tomu budú v treťom útoku robiť spoločnosť Libor Nemec a Dalibor Dvorský.

Vo štvrtom figurujú Samuel Honzek, Peter Repčík a Martin Mišiak, ktorý sa dostal do zostavy až proti Lotyšom. Trinástym útočníkom bude Oliver Stümpel.

Zápas vysiela naživo RTVS Šport, textový online prenos nájdete na Sportnete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Víťazná zostava sa nemení. Slovensko proti Fínsku opäť s lídrom v bránke