Slováci nestačili na ašpiranta na zlato, prehrali výrazným rozdielom

Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko na MS vo florbale.
Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko na MS vo florbale. (Autor: IFF)
Sportnet|5. nov 2022 o 17:03 (aktualizované 5. nov 2022 o 18:00)

Jediný gól slovenského tímu strelil Lukáš Ujhélyi.

MS vo florbale 2022 - skupina A

Fínsko - Slovensko 8:1 (5:1, 0:0, 3:0)

Góly: 3. Salin (S. Johansson), 11. Salo (Salin), 13. Sikkinen (Tykkyläinen), 15. Kailiala (Sikkinen), 20. Kainulainen (Lastikka), 41. Johansson (Salin), 45. Sikkinen (Heikkilä), 60. Heikkilä - 10. Ujhelyi (Nehila)

Rozhodovali: Soderman Boström (obaja Švéd.), vylúčení: 0:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Slovensko: Klobučník - Hatala, Miške, Pažák, Mirt, Bačinský, Kozák - Gál, Gašparík, Dudovič - Nehila, Cvacho, Ujhelyi - Kvasnica, Virga, Kubovič - Košarišťan, Kelemen

WINTERTHUR. Slovenskí reprezentanti vo florbale neuspeli vo svojom úvodnom zápase na svetovom šampionáte. Favorizovaným Fínom podľahli 1:8.

Severania vo Winterthuru potvrdili pozíciu ašpiranta na celkové prvenstvo a zápas proti zverencom Radomíra Mrázka počas celého priebehu kontrolovali.

Na vedúci gól Eemeliho Salina síce dokázal v desiatej minúte reagovať po rýchlom brejku Lukáš Ujhélyi, ale následne skórovali už len Fíni.

Ešte v prvej tretine si vypracovali štvorgólový náskok (5:1) a hoci v druhej časti hry ani raz neskórovali, v záverečnom dejstve pridali ďalšie tri presné zásahy.

Slováci neboli odovzdaní súperi, ale cez fínsku obranu sa ťažko presadzovali.

Slovákov čaká ďalší zápas na šampionáte už v nedeľu, kedy ich čaká výber Nórska. Zápas sa odohrá v Zürichu s úvodným buly o 17.00 h.

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek, tréner SR: "Všetci sme vedeli, že favorit zápasu je jasný. Duel ovplyvnili najmä naše individuálne chyby v úvode. Dosť to ovplyvnilo našu psychiku. V druhej tretine sme sa upokojili, hráči lepšie zachytili tempo zápasu. Boli sme schopní podržať si loptičku a aj si niečo vytvoriť. V tretej sme znovu spravili individuálne chyby.

Chceli sme o niečo lepší výsledok, ale cieľ, aby si zahrali všetci, to splnilo. Hlúpe góly kazia dojem zo zápasu. V nedeľu nás čakajú Nóri, ktorých vnímame tak, že sú na našej úrovni. V nedávnych zápasoch sme boli schopní zdolať ich. Držanie loptičky a trpezlivosť budú kľúčom k tomu, aby sme zvíťazili."

Vladimír Bačinský, obranca SR: "To, že som bol vyhlásený za najlepšieho hráča SR, je druhoradé. Ďakujem chalanom za to, že bojovali. Mali sme iný scenár, v ktorom sme chceli hrať vyrovnane až do tretej tretiny. Žiaľ, po prvej tretine to už bolo o štyri góly. Fíni boli lepší. S Nórmi očakávam úplne iný zápas ako dnes. Hra bude vyzerať úplne inak a verím, že budeme diktovať tempo."

Tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci nestačili na ašpiranta na zlato, prehrali výrazným rozdielom