Slováci dosiahli svoj najlepší výsledok na MS. Po dráme zdolali Estónsko

Slovenskí florbalisti.
Slovenskí florbalisti. (Autor: IFF)
Sportnet, TASR|11. dec 2021 o 11:16 (aktualizované 11. dec 2021 o 14:16)

Zápas sa rozhodoval až v predĺžení.

MS vo florbale 2021 - zápas o 7. miesto

Slovensko - Estónsko 8:7 pp (3:1, 3:3, 1:3 - 1:0)

Góly: 7. Gál (Gašparík), 14. Kvasnica (Grich), 19. Pažák (Kozák), 28. Kvasnica (Gajdoš), 32. Cvacho (Gajdoš), 40. Ujhélyi (Dudovič), 43. Grich (Kvasnica), 62. Dudovič (Gašparík) - 18. Kasenurm (Kallion), 21. Kareliusson (Bolander), 23. Dahlberg (Kasenurm), 27. Okruzko (Unga), 52. Dahlberg (Markus), 56. Kasenurm (Markus), 57. Kasenurm (Bolander)

Rozhodovali: Sjogren, Ellis (obaja Fín.), vylúčení: 2:2, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Zostava SR: Klobučník - Řezanina, Miške, Kozák, Mirt, Grich, Hatala - Dudovič, Gašparík, Gál - Ujhelyi, Grlický, Pažák - Kubovič, Gajdoš, Kvasnica - Cvacho

HELSINKI.Slovenskí florbalisti zvíťazili vo svojom záverečnom vystúpení na majstrovstvách sveta v Helsinkách nad Estónskom 8:7 po predĺžení a obsadili konečné siedme miesto.

Dosiahli historicky najlepšie umiestenie na MS, doposiaľ bola ich maximom ôsma priečka z Zürichu 2012.

Slováci odštartovali sobotňajšiu divokú prestrelku sľubne. Po prvej tretine viedli 3:1 a potom necelých deväť minút pred koncom 7:4, no v závere stratili koncentráciu a dovolili súperovi vyrovnať. O ich víťazstve napokon rozhodol gól Michala Dudoviča v druhej minúte predĺženia.

Zverenci trénera Radomíra Mrázeka dosiahli na MS päť víťazstiev a dve prehry. V základnej skupine si hladko poradili s USA 15:1, Poľskom 8:4 i Thajskom 15:2 a v play off o štvrťfinále zdolali Nemecko 7:3.

Vo štvrťfinále podľahli po dobrom výkone obhajcovi titulu Fínsku 1:5 a v súboji o umiestnenie na 5.-8. priečke prehrali s Lotyšskom 2:6.

LIVE STREAM zo zápasu

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Priebeh zápasu Slovensko - Estónsko na MS vo florbale mužov 2021

I. tretina:

Slováci rozbehli duel nádejne a v 14. min viedli po góloch Kvasnicu a Gála 2:0. Súper síce znížil, no prvú tretinu vyhrali Mrázkovi zverenci dvojgólovým rozdielom po zásahu Pažáka, ktorý poslal loptičku do siete po strele Kozáka odrazenej od zadného mantinelu.

II. tretina:

Zápas mal vyrovnaný priebeh, šance boli na oboch stranách a Estónci ich v druhej časti začali premieňať. Sériou troch gólov otočili skóre a duel nabral nový rozmer. Slováci pomerne rýchlo odpovedali, Dudovič síce nepremenil trestné strieľanie, no napokon sa im podarilo vyrovnať po ukážkovej strele Kvasnicu.

III. tretina:

To ich znova nakoplo a šnúrou troch gólov si vybudovali v úvode tretej tretiny náskok 7:4. V závere však chybami v rozohrávke opäť dostali Estóncov na koňa. Tí zacítili šancu, nadýchli sa k záverečnému náporu a podarilo sa im vyrovnať na 7:7.

Predĺženie:

Dramatický súboj tak dospel do predĺženia. V ňom napokon rozhodol o triumfe SR parádnou strelou cez hradbu hráčov Dudovič.

Hlasy po zápase

Karel Ševčík, tréner SR: "Mrzí nás, že vzhľadom na to, že je v tejto hale neustála zima, ochorel kolega Radomír Mrázek a tak sa rozhodol na dnešnom zápase nezúčastniť. Aj preto sme všetci bojovali za neho.

Začali sme dnes v pohode a sebavedomo, ale zbytočne sme si to svojou nedisciplinovanosťou skomplikovali. V niektorých prípadoch sme nesprávne a neskoro blokovali streľbu súpera, čo Estónci potrestali gólmi. S víťazstvom sme, samozrejme, spokojní."

Michal Dudovič, najlepší hráč SR a autor víťazného gólu: "Bol to dobrý zápas a pre oko diváka aj atraktívny, no my sme si ho predstavovali trochu inak. Chceli sme mať väčšiu kontrolu nad hrou a priebehom, no Estónci nám ukázali, že sú veľmi nebezpeční v ofenzívnej činnosti a my sme s chlapcami mali, veru, čo robiť, aby sme to dotiahli do víťazného konca."

zápas o 5. miesto:


Lotyšsko - Nórsko 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci dosiahli svoj najlepší výsledok na MS. Po dráme zdolali Estónsko