24.05.2022 | Skupina A
24.05.2022 | Sk. A
7 - 1
(2:0, 3:0, 2:1)

VIDEO: Tatar ukázal svoje umenie, šikovne sa pohral s dánskym brankárom

Tomáš Tatar sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022.
Tomáš Tatar sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Sportnet|24. máj 2022 o 16:20

Slovenský útočník strelil v prvej tretine dva góly.

HELSINKI. Bekhend, forhend a gól. Touto hláškou sa počas olympijského turnaja v Pekingu blysol Peter Cehlárik, ktorý rozhodol nájazdovú lotériu proti USA. 

Podobným nájazdom sa na MS v hokeji 2022 zaskvel Juraj Slafkovský, ktorý prekonal brankára Kazachstanu a napokon bol práve jeho gól tým víťazným. 

Spomenutú formu zakončenia však v zápase s Dánskom povýšil na ďalšiu úroveň kapitán Tomáš Tatar, ktorý strelil dôležitý gól do šatne.

Tatar zostal sám pred brankárom Sebastianom Dahmom. Puk si prehodil na bekhend, potom späť na forhend a následne zakončil bekhendom do odkrytej bránky. Skóre upravil na 2:0 pre Slovensko, pričom sám aj otvoril skóre duelu. 

Výbornú prácu odviedol aj Michal Krištof, ktorý zachytil prihrávku dánskeho obrancu, potiahol protiútok slovenského tímu, následne na seba naviazal dvojicu brániacich hráčov a napokon ideálne posunul puk na Tatara.

Rodák z Ilavy skóroval v úvodnom dueli proti Francúzom a na ďalšie góly musel čakať až do posledného zápasu v základnej skupine.

Pošetril si ich na správny čas a Slovensko má po prvej tretine bližšie k postupu do štvrťfinále a pokračovania turnaja vo fínskom Tampere.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»VIDEO: Tatar ukázal svoje umenie, šikovne sa pohral s dánskym brankárom