24.05.2022 | Skupina A
24.05.2022 | Sk. A
7 - 1
(2:0, 3:0, 2:1)

Ponížili nás, ale prehrať so Slovákmi nie je hanba, reagujú v Dánsku

Dánska striedačka po piatom inkasovanom góle v zápase proti Slovensku.
Dánska striedačka po piatom inkasovanom góle v zápase proti Slovensku. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|24. máj 2022 o 23:50

Frustrovaný Dán Markus Lauridsen zničil plexisklo.

HELSINKI. Tešili sa a skákali po sebe, akoby získali titul majstra sveta. V pondelok večer dánski hokejisti na majstrovstvách sveta zdolali senzačne Kanadu 3:2 a dosiahli víťazstvo, ktoré vošlo do histórie dánskeho hokeja.

O osemnásť hodín neskôr však unavení Dáni zažili kolaps v kľúčovom zápase proti Slovensku. Na postup do štvrťfinále im stačilo uhrať v riadnom hracom čase remízu, ale prehrali jednoznačne 1:7.

"Dáni začali pasívne, dostali v prvej tretine dva góly a teraz musia vrhnúť všetky sily do útoku. Lenže koľko tých síl im ešte po pondelku zostalo?" zamýšľal sa za stavu 2:0 pre Slovákov spolukomentátor ČT Sport Milan Antoš.

Po treťom góle z hokejky Pavla Regendu avizoval, že pre Dánov je to "zvonenie do posledného kola", ak chcú ešte niečo s výsledkom urobiť. Boli však bez šance.

Po piatom góle ponúkol režisér prenosu detailné zábery na rozčúleného kapitána Petra Regina ako trieska dvierkami na striedačke, do ktorých vzápätí ešte aj kopol.

A úplná frustrácia sa prejavila v závere, keď po šiestom góle Oliver Lauridsen v hneve hokejkou udrel do plexiskla, ktoré prasklo a museli ho vymeniť.

Dáni boli iba štatisti

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Ponížili nás, ale prehrať so Slovákmi nie je hanba, reagujú v Dánsku