24.05.2022 | Skupina A
24.05.2022 | Sk. A
7 - 1
(2:0, 3:0, 2:1)

Roman po triumfe: Zaslúžili sme si to. Pre tieto zápasy hráme hokej

Zľava Martin Fehérváry, Šimon Nemec, Samuel Takáč a Miloš Roman v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022.
Zľava Martin Fehérváry, Šimon Nemec, Samuel Takáč a Miloš Roman v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
TASR|24. máj 2022 o 21:00

Môžeme sa pozerať na to, čo bude ďalej, povedal Roman.

HELSINKI. Slovenskí reprezentanti zvládli kľúčový zápas na MS v hokeji 2022 a po roku si opäť zahrajú štvrťfinále.

Po triumfe 7:1 nad Dánskom vo svojom poslednom zápase v základnej A-skupine ich čaká presun do Tampere, kde na nich vo štvrtok čaká víťaz B-skupiny.

Útočník Miloš Roman sa na novú Nokia Arénu teší a aj na plné tribúny.

Slováci zamierili za presvedčivým víťazstvom vydarenou prvou tretinou, v ktorej strelil kapitán Tomáš Tatar dva góly.

"Tomáš nás naštartoval, v druhej tretine sa Dáni po štvrtom góle položili. Hrali sme dobre celých 60 minút. Kontrolovali sme zápas, triumf je zaslúžený. Môžeme sa pozerať na to, čo bude ďalej," povedal Roman pre TASR.

Roman: Snažili sme sa hrať rýchlo

Prevaha Slovákov bola markantnejšia v druhej časti, v ktorej Pavol Regenda, Mislav Rosandič a Juraj Slafkovský zvýšili slovenský náskok na 5:0.

Po presilovkovom góle Dánov v 48. minúte sa ešte v závere zápasu v presilovkách presadili Šimon Nemec a druhýkrát v zápase Pavol Regenda.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022

"Dáni mali za sebou náročný zápas s Kanadou, to sme dokázali využiť. Ale hrali sme play off hokej a 'odmakali' sme si to celých 60 minút. A keď bolo treba, tak nás podržal Adam Húska," dodal Roman.

Pred Dánskom varovali tréneri hráčov najmä hrou severanov v obrannom pásme, odkiaľ vyrážali do nebezpečných brejkov.

"Snažili sme sa hrať rýchlo a pokope a vyvarovať sa toho, aby mali prečíslenia. Keď sme hrali rýchlo v pásme, mali s tým problém," povedal Roman.

Na štvrťfinále sa teší

Štvrťfinálový súper Slovákov bol tesne po zápase ešte neznámy, Roman sa však na tento zápas teší:

"Veľmi sa teším. Pre tieto zápasy zápasy hráme hokej. Zaslúžili sme si to. Každý jeden z nás sa bude tešiť. Je to o jednom zápase a ako sa nám to podarilo na ZOH, tak aj teraz je všetko otvorené."

Dejisko štvrťfinálového duelu je od Helsínk vzdialené asi dve hodiny autobusom, Slovákov čaká nenáročný presun. V Tampere by mali tréning absolvovať popoludní. Energiu hráči ešte majú.

"Všetci vieme, že je koniec sezóny a toto sú posledné zápasy. Motivácia je obrovská. A bude aj vo štvrtok. Každý jeden bude pripravený, všetci sa budú tešiť na novú halu a na nové prostredie," uzavrel Roman pre TASR.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Roman po triumfe: Zaslúžili sme si to. Pre tieto zápasy hráme hokej