24.05.2022 | Skupina A
24.05.2022 | Sk. A
7 - 1
(2:0, 3:0, 2:1)

Keď vyhráš, pôjdeš povysávať celý byt. Tatarovci boli odmalička súťaživí

Marek Tatar (vľavo) s bratom Tiborom a mamou pred štadiónom Helsinki Ice Hall.
Marek Tatar (vľavo) s bratom Tiborom a mamou pred štadiónom Helsinki Ice Hall. (Autor: Sportnet)
Patrik Fotta|25. máj 2022 o 00:15

Rozhovor s najstarším bratom Tomáša Tatara.

Kapitána slovenskej reprezentácie prišla na zápasy MS v hokeji 2022 podporiť aj jeho rodina a priateľka Veronika. Najstarší brat MAREK TATAR si v rozhovore pre Sportnet zaspomínal na to, ako sa Tomáš dostal k hokeju, kedy začal veriť, že sa z neho môže stať hráč NHL, aj ako ho vníma v súčasnosti.

Z Helsínk

píše reportér Sportnet.sk Patrik Fotta.

Slovensko postúpilo do štvrťfinále MS po víťazstve 7:1 nad Dánskom. Dva góly strelil váš brat Tomáš Tatar hneď v úvodnej tretine. Ako ste si duel priamo na tribúne v Helsinki Ice Hall užili?

Bol to pre Slovensko výborný zápas. Čakali sme, že to bude ťažké. Zároveň sme ale vedeli, že po náročnom zápase s Kanadou budú mať Dáni ťažké nohy, čo sa aj potvrdilo. Neznižuje to však náš výkon. Chlapci hrali výborne a zaslúžene vyhrali.

Ako sa vlastne Tomáš dostal k hokeju?

Náš už nebohý otec bol všestranný športovec. Najlepšie mu išiel futbal. Hrával za Duklu Praha. Ja aj prostredný brat Tibor sme sa však dali radšej na hokej.

Tomáš nás videl hrať, a tak už bolo prakticky jasné, že aj z neho bude hokejista. Otec ho brával na naše zápasy, keď som ešte hrával v Dubnici aj v Trenčíne.

S bratom Tiborom ste boli teda Tomášove prvé vzory?

Myslím si, že áno. Potom si už, samozrejme, našiel iné vzory. V začiatkoch sme to však boli my, ku komu určitým spôsobom vzhliadal a učil sa od nás.

Zdedili ste po otcovi aj futbalové gény?

Tomáš je z nás, pravdepodobne, najlepší futbalista. Je medzi nami veľký vekový rozdiel 18 rokov, takže teraz už by som si s ním futbal nezahral. Všetci sme ale boli všestranní športovci. Otec nás naučil hrať rôzne športy.

Museli ste mu počas puberty výraznejšie dohovárať, aby sa stále venoval hokeju a nie iným činnostiam?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Keď vyhráš, pôjdeš povysávať celý byt. Tatarovci boli odmalička súťaživí