Poď sem, kam ideš? Skoč mi do bufetu po párky, na druhej strane je aj horčica

Tomáš Tatar v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022.
Tomáš Tatar v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|24. máj 2022 o 19:38

Slováci museli vyhrať o tri góly, aby si zaručili miesto vo štvrťfinále.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti schladili dánsku eufóriu a nechali Dánov pred bránami štvrťfinále na majstrovstvách sveta vo Fínsku.

Zverenci Heinza Ehlersa odohrali druhé stretnutie za menej ako 24 hodín. Z historického úspechu po víťazstve nad Kanadou 3:2 ostala trpká pachuť. 

„Zápas určite budú cítiť v nohách, ale majú kvalitné mužstvo. Bude to boj,“ avizoval pred zápasom v štúdiu RTVS Marián Gáborík. 

„Dáni hrali väčšinu duelu s Kanadou v útočnom pásme. Nebola to Kanada, na ktorú sme boli zvyknutí a nedohrávala súboje.

Dánom z toho pohľadu neubrali až toľko síl, ale nastúpiť za osemnásť hodín musí zohrať nejakú úlohu,“ predpokladal Boris Valábik. 

Hokejoví experti zdôrazňovali, aby hráči boli od úvodu aktívni na puku a hrali trpezlivo. „Nesmieme hrať hurá hokej. Dáni sú veľmi nebezpeční a rýchli. Začiatok zápasu bude veľmi dôležitý,“ povedal Gáborík.

Dáni vynikali hlavne svojou obranou. „Nevidel som mužstvo na šampionáte, kde by sa striktne všetci piati sa vracali a prehusťovali priestor pred vlastnou bránou.

Útočníci sa sťahujú veľmi vysoko. Bude veľmi ťažké sa presadiť. Proti Kanade zahrali Dáni najlepší defenzívny zápas na majstrovstvách,“ varoval Valábik. 

Vábnik nie Valábik

Slovensko vstúpilo do zápasu aktívnejšie a nechcelo sa spoliehať na pomoc súpera. Dáni sa nikam neponáhľali a hrali v udržiavacom móde. Do útoku ich popohnal až presný zásah Tomáša Tatara po vyhranom buly Michala Krištofa.

„Bola to len otázka času. Tomáš mal veľmi dobré momenty, dvakrát nastrelil žŕdku. Je vidieť, že tím chce doviesť do štvrťfinále. Nesmieme prestať. Na Dánoch vidno včerajší zápas,“ vyzdvihol hru slovenského kapitána Gáborík. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Poď sem, kam ideš? Skoč mi do bufetu po párky, na druhej strane je aj horčica