Slovákov vykúpil najrýchlejší hráč, bol naňho najnižší kurz

Ivan Schranz.
Ivan Schranz. (Autor: TASR)
Pavol Spál|7. sep 2021 o 22:45

Slováci zdolali Cyprus, góly vybavili hráči z českej ligy.

BRATISLAVA. Pred zápasom bol naňho zo všetkých hráčov najnižší kurz. Podľa stávkových kancelárii bol najväčším favoritom na to, že strelí gól. Ivan Schranz to splnil.

V druhom polčase vykúpil Slovákov a otvoril skóre. Z voleja. Útočník pražskej Slavie dal svoj druhý reprezentačný gól, v jedenástom zápase.

Asistoval mu David Hancko zo Sparty Praha. 

Schranz potvrdil streleckú formu, s piatimi gólmi je najlepším strelcom českej ligy. Podľa štatistických údajov ide o najrýchlejšieho slovenského reprezentanta.  

"Ten prvý gól je väčšinou rozhodujúci. Z ľavej strany prišla fantastická lopta od Hanciho, skvelý center, ja som to už mal vlastne jednoduché," opisoval pre RTVS gólový moment.

Koscelník dal parádny gól

Druhý gól pridal Martin Koscelník. A bol parádny. Dostal sa k odrazenej lopte a spoza šestnástky prekvapil brankára.

Bol to jeho prvý reprezentačný gól a búrlivo ho oslávil. Krajný obranca či krídelník Liberca mal veľkú radosť. 

"Odrazila sa ku mne lopta, nechcel som nič vymýšľať, tak som to skúsil vystreliť a som rád, že to tam padlo. Určite to bol jeden z mojich najkjrajších gólov, premiérový za reprezentáciu, takže určite veľká bomba," vravel Koscelník pre RTVS.

Futbalisti Slovenska v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta zdolali na bratislavskom Tehelnom poli Cyprus. 

Slováci dominovali v držaní lopty. Hlavne prvý polčas sa však trápili, nevedeli otvoriť defenzívu súpera.

Nevychádzala im kombinácia vo finálnej fáze. Najväčšiu šancu premárnil Ľubomír Šatka. Tréner Štefan Tarkovič neraz od hnevu tlieskal rukami. 

V druhom polčase naši reprezentanti ožili. 

Lobotka sa zranil

Stanislav Lobotka sa v úvode druhého polčasu bolestivo chytil za sval, z ihriska zišiel krivkajúc.

Dovtedy azda najaktívnejší hráč na ihrisku musel striedať. Nahradil ho Patrik Hrošovský. 

Najväčšie prekvapenie v zostave? 

Chýbal defenzívny stredopoliar Juraj Kucka, ktorý pre zdravotné problémy netrénoval. Nahradil ho Ondrej Duda, čiže ofenzívnejší hráč. 

Slováci živia nádej

Kapitán Marek Hamšík bol viacej stiahnutý, spolu s Stanislavom Lobotkom tvorili hru. 

Tréner Štefan Tarkovič urobil oproti predošlému zápasu s Chorvátskom aj ďalšie dve zmeny.

Na poste krajného obrancu dostal prednosť Martin Koscelník, ktorý vymenil Petra Pekaríka. 

Na hrote útoku sa opäť objavil Róbert Boženík. Iba na lavičke bol Róbert Mak. Zápas priamo na Tehelnom poli sledovalo 6762 divákov. 

Slováci stále živia nádej na postup, na lídrov z Ruska a Chorvátska však strácajú štyri body. Obaja favoriti nezaváhali. Rusi zdolali Maltu, Chorváti pokorili Slovinsko. 

Naši futbalisti pokračujú v kvalifikácii v októbri, cestujú do Chorvátska a Ruska. 

"V prvom rade ďakujem fanúšikom, opäť ich bolo cítiť, hoci ten výkon nebol taký ako proti Chorvátsku. Očakávali sme ťažký zápas, vedeli sme, že Cyprus bude hrať v hlbokom bloku, ťažšie sme sa do neho dostávali. Som rád, že v druhom polčase sme to rozbehali, vytvorili sme si šance a dve sme premenili," hodnotil pred kamerami Štefan Tarkovič.

"Štyri body z týchto troch zápasov vnímam negatívne. Odohrali sme nešťastný zápas s Chorvátskom, presvedčili sme, že máme kvalitu, ale body nám ušli. Nezostáva nám nič iné, len sa pripraviť na dva ťažké zápasy proti Rusku a Chorvátsko vonku a urobíme všetko, aby sme zostali v hre," dodal tréner reprezentácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovákov vykúpil najrýchlejší hráč, bol naňho najnižší kurz