Hviezda predpovedala boj na krv. Osemnástka vyhrala emotívne derby

Radosť hokejistov Slovenska na MS hráčov do 18 rokov 2023.
Radosť hokejistov Slovenska na MS hráčov do 18 rokov 2023. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
Šimon Čop|20. apr 2023 o 22:45

Dvorský si po stretnutí sypal popol na hlavu.

PORRENTRUY. Federálne derby. Najlepšia pozvánka, akú mohol slovenský divák dostať pred MS do 18 rokov. A keďže bolo víťazné, emócia sa ešte znásobila.

Slovensko zvládlo ťažký duel proti Česku v úvodný deň šampionátu. Do elitnej kategórie sa vrátilo najlepším spôsobom.

Hoci Slováci stratili na konci druhej tretiny vedenie aj dominanciu v zápase, postrážili si aspoň remízu v riadnom hracom čase. O osude stretnutia rozhodli samostatné nájazdy. V tých boli kreatívnejší slovenskí mladíci, vyhrali 3:2.

Na dramatickosti celému priebehu ešte pridalo, že rozhodujúci nájazd si prezerali rozhodcovia na videu po protestoch českého brankára. Ten tvrdil, že pri zakončení Daniela Jenčka zasiahol puk hokejkou ešte skôr než slovenský útočník úspešne zvládol blafák.

Potvrdilo sa, čo pred duelom povedal Maxim Štrbák: "Ideme do neho s tým, že ho chceme vyhrať za každú cenu."

JOJ Šport
MS v hokeji do 18 rokov 2023 v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

38 minút dominancie

Slováci nezačali zápas ideálne. Už v druhej minúte sa nechal vylúčiť Pišoja za narazenie na mantinel. Našťastie oslabenie zvládli s prehľadom, nepustili súpera do šance, sami si jednu vytvorili a vypýtali si útočný faul súpera.

Po krátkych početných prevahách zostal stav nezmenený. Hokej bol zaujímavý a hralo sa hore-dole, ale obrany boli pozorné a nedovoľovali veľa striel.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Česko U18 - Slovensko U18

Ďalšiu presilovú hru si zahrali Slováci v 9. minúte. Presilovková taktika po usadení sa v pásme bola jednoduchá - prihrávať strelcovi.

Daliborovi Dvorskému sa ešte skórovať nepodarilo, ale Adamovi Cedzovi áno, keď poslal nechytateľný príklep za chrbát Hrabala.

Česi si uvedomovali vážnosť situácie a chceli súperovi pristrihnúť krídla. Počas ich narastajúceho tlaku sa Slovákom darilo, čo v predzápasovom rozhovore avizoval Dvorský, upratovať puky spred bránkoviska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hviezda predpovedala boj na krv. Osemnástka vyhrala emotívne derby