Česi vytĺkli Slovákov aj s náhradníkmi: Boli ste pre nás predkrmom

Šarvátka v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji 2021.
Šarvátka v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR)
Sportnet|1. jún 2021 o 18:55

Prečítajte si ohlasy médií.

BRATISLAVA. "Parádny predkrm na play off. Česi zmietli Slovákov siedmimi gólmi a vo štvrťfinále vyzvú Fínov," píšu české Lidovky.

Slovenskí hokejisti sa so základnou skupinou na MS v hokeji 2021 v lotyšskej Rige rozlúčili vysokou prehrou 3:7 proti Česku.

Vo štvrťfinále čaká zverencov trénera Craiga Ramsayho víťaz skupiny B - USA.

Česi podobne ako Slováci nenastúpili v najsilnejšom zložení. Viaceré opory nechal tréner Pešán odpočívať na štvrťfinálový duel s Fínskom.

"Bleskový úder a Česi aj bez opôr vyprášili Slovákov," prízvukoval sport.cz.

Česi sa tešia, že v prvom kole play off ich čaká papierovo ľahší súper ako Slovákov.

"Fínsko je podľa výkonov a výsledkov na turnaji prijateľnejším súperom ako Američania, ktorí základnú skupinu B vyhrali. To ale nemusí nič znamenať, čo dokázala séria prekvapivých výsledkov na turnaji,informuje portál idnes.cz.

O jednoznačnom priebehu federálneho derby píše aj isport.cz, ktorý titulkom okomentoval pikantnú bitku so Slovenskom: "Pokojná výhra na záver skupiny, opory odpočívali."

Medzi hráčmi, ktorí sledovali zápas iba z tribún, bol aj kapitán Jan Kovář, obranca Filip Hronek či brankár Šimon Hrubec.

Oficiálna stránka organizátora turnaja IIHF okomentovala víťazstvo českého tímu slovami: "Česi vytĺkli Slovákov 7:3 a predstihli svojich bratských rivalov v skupine A."

Viac o MS v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Česi vytĺkli Slovákov aj s náhradníkmi: Boli ste pre nás predkrmom