Čakal som na MS väčší poriadok. Tréner Bielorusov nechápal neuznaný gól

Jegor Šarangovič v zápase Slovensko - Bielorusko na MS v hokeji 2021.
Jegor Šarangovič v zápase Slovensko - Bielorusko na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|22. máj 2021 o 00:10 (aktualizované 22. máj 2021 o 08:21)

Bielorusi prehrali so Slovenskom 2:5.

BRATISLAVA. Pri nájazde proti Branislavovi Konrádovi sa rozbiehal od ľavého mantinelu, ale namiesto kľučky si namieril do stredu a spomedzi kruhov vystrelil. Slovenský brankár strelu Jegora Šarangoviča vyrazil.

Moment, ktorý nasledoval, naplno ukázal frustráciu bieloruského tímu. Kapitán Bielorusov sa pri prejazde pred slovenskou striedačkou nezdržal vulgárneho gesta a ukázal prostredník.

Bielorusko si v poslednej tretine vypracovalo viacero šancí, tlačilo, lenže tie končili v Konrádovej lapačke. Nájazd bol šancou znížiť na 3:4. Slovensko zvíťazilo nakoniec 5:2.

Šarangovičovi rozhodcovia neuznali ešte v druhej tretine gól pre postavenie hráča v bránkovisku, potom mu nevyšiel nájazd. Frustráciu si vybil vulgárnym gestom.

Po zápase to ľutoval.

„Bol som nespokojný, že som nepremenil nájazd a nedal som gól, ale reagoval som takto na provokáciu zo slovenskej strany. Mrzí ma to.

Chcel by som sa slovenským hráčom za to ospravedlniť. Nemal som to robiť,“ komentoval Šarangovič na tlačovej konferencii po zápase.

Je pravdepodobné, že túto situáciu bude ešte riešiť disciplinárna komisia.

Zlomili ich vylúčenia

Bielorusi priznali, že nezvládli vstup do zápasu. V polovici prvej tretiny už prehrávali 0:3.

„Nemôžeme v takomto zápase mať hneď na začiatku toľko vylúčení. Tuším 9 minút sme hrali v oslabení. Potom sme sa z toho dostali. Na konci nám chýbalo trochu šťastia,“ vravel strelec prvého gólu Bielorusov Michail Stepanovič.

„Pri plnom počte hráčov sme hrali so Slovákmi vyrovnaný zápas. Nepremenili sme šance, a keďže sme dali góly až v poslednej tretine, už sme zápas nedokázali otočiť,“ hodnotil center New Jersey Šarangovič, ktorý je vo veku 22 rokov kapitánom Bieloruska.

Tréner veril v obrat

Málokto veril, že za stavu 0:4 sa ešte Bielorusi dokážu zmobilizovať a potrápiť slovenský tím. Branislav Konrád ich šance dve tretiny spoľahlivo kryl.

Podľa trénera Michala Zacharova mal jeho tím dostatok príležitostí, aby skóre otočil.

„Platt mal veľkú šancu. Ak by ju premenil, mohlo byť 1:3. Potom sme dali gól, ktorý nám neuznali. Doteraz nechápem, prečo nám ho rozhodca neuznal.

Čakal by som na šampionáte trochu väčší poriadok. Ozaj netuším, čo bolo vo veci (gól neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku. Pri strelení gólu nesmie stáť v bránkovisku ani jednou nohou - pozn.red.). Mohlo byť 2:3. A ak by sme premenili nájazd na konci, tak by to mohlo byť ešte zaujímavejšie,“ tvrdil Zacharov.

„Ale aj bez gólu, ktorý nám rozhodca neuznal, sme mohli zápas vyrovnať. Ktovie, ako by sa to skončilo, na konci sme mohli v power play skórovať.“  

 V čom jeho zverenci v prvom zápase šampionátu sklamali?

„V koncentrácii. V druhej tretine sme sa dokázali už herne vyrovnať,“ dodal Zacharov. 

Priebežná tabuľka A-skupiny

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Čakal som na MS väčší poriadok. Tréner Bielorusov nechápal neuznaný gól